Tiramisu – rețeta originală | video

tiramisu 3

Rețeta originală de tiramisu creată în 1960  în Italia,  nu are în compoziție nici alcool și nici albuș de ou. Am vrut să o prepar exact ca la mama ei acasă și trebuie să vă spun că este delicioasă. Asta nu înseamnă că voi nu o puteți prepara după placul vostru. Există foarte multe variante și toate sunt deosebit de gustoase. Video-rețeta de Tiramisu, o găsiți ceva mai jos, alături de lista de ingrediente și pașii de preparare.

Nu uita să te abonezi la canalul nostru de YouTube și apoi să apeși 🔔, pentru că mereu publicăm rețete noi! Mulțumim pentru susținere!

REȚETA VIDEO DE TIRAMISU- REȚETA ORIGINALĂ

 

Ingrediente

 • 4 gălbenușuri de ou
 • 200 ml cafea espresso fără zahăr
 • 300 g pișcoturi
 • 500 g mascarpone
 • 100 g zahăr
 • 1 plic zahăr vanilat
 • 1 lingură cacao

Gălbenușurile de ou și mascarpone trebuie să fie aduse la temperatura camerei.

Cum se face cel mai bun Tiramisu după rețeta originală

 1. Pregătim 200 de ml de cafea tare, fără zahăr și o lăsăm la răcit. În funcție de cât de multă cafea absorb pișcoturile este posibil să aveți nevoie de o cantitate ceva mai mare.
 2. Mixăm gălbenușurile de ou cu zahărul la viteză medie, până când acesta din urmă se topește și compoziția se deschide la culoare (vezi video)
 3. Adăugăm în cremă toateă cantitatea de mascarpone și mixăm la viteza cea mai mică, doar atât cât să se omogenizeze compoziția.
 4. Înmuiem pișcoturile în cafea, doar o secundă, pentru că sunt foarte fragile și se vor rupe dacă le țineți mai mult, apoi le așezăm într-un strat într-un vas. (tavă, caserolă etc)
 5. Așezăm deasupra jumătate din crema de mascarpone, apoi pudrăm cu cacao.
 6. Adăugăm încă un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi restul de cremă, iar la final pudrăm cu cacao.
 7. Punem prăjitura minim 3 ore la frigider acoperită cu folie de plastic, dar cel mai bine e să o lăsați acolo peste noapte.
 8. Serviți rece.

tiramisu 2

4 Comments

 1. Niciodata nu m-au incantat variantele acestei prajituri,imi doream altceva,stiam ca trebuie sa fie altceva.

  Iata,in sfarsit ati adus ceva real pentru care va multumesc.

 2. si zaharul vanilat unde il punem?

 3. Este exact reteta pe care o fac și eu dintotdeauna deoarce niciodată nu mi s-a părut a aduce vreun plus frișca sau albușurile spuma in compoziție. Aceata varianta are cea mai delicioasa crema din punctul meu de vedere. 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*