Mistret bourguignon si gratare senzationale!

Stiti ca eu nu sunt participant profesionist la concursuri si nu ma dau in vant dupa asta, dar ma bucur ca de acesta data am fost acolo, pentru ca am avut ocazia sa cunosc oameni minunati si sa intalnesc oameni pe care ii cunosteam doar din online. Una peste alta Campionatul International de gatit in aer liber Arad 2012 a fost un eveniment excelent, lasand la o parte minima de 40 de grade (la umbra) de care am avut parte in ambele zile de competitie. Dar nu ne plangem, ca ne-am simtit bine, si ne-am distrat si mai bine in echipa cu Marcel Iorga si Angela Lapadat.


Multumesc tuturor celor care au venit sa ne vada, sa ne cunoasca si sa ne sustina. N-am sa-i pomenesc aici, pentru ca mi-e teama sa nu uit pe cineva.

In prima zi, am participat la Simfonia Ceunelor, o demonstratie culinara cu multi participanti. Am pregatit Mistret bourguignon, la ideea lui Marcel, cu un amestec secret de condimente. Reteta o veti gasi pe blogul lui. Juriul a gustat din toate ceaunele, iar  pe al nostru l-au luat si au plecat cu el. Apoi, toti cei care au gustat ne-au spus ca a fost cel mai bun ceaun din toata competitia. Multumim si ne bucuram ca le-a placut.

A doua zi am  venit cu grill-ul  Ascona Outdoorchef, care a facut senzatie. Am pregatit toti trei cate o reteta la grill. Le veti gasi in zilele urmatoare pe blogul fiecaruia dintre noi. Angela a pregatit un desert Bananna splitt reinventat cu ananas si banane la gratar (dar mai bine stie ea sa explice), Marcel a gatit un muschi de porc in stil vanatoresc (din nou, reteta o veti gasi la el), iar eu am pregatit un starter tropical – ananas cu chili la gratar si sos de rodii si  muschi de porc la gratar marinat in sos Bourobon. Voi posta zilele viitoare pe blog reteta si fotografii pas cu pas.

Se pare ca juriul a fost foarte multumit si de data asta de echipa noastra, lucru pe care l-am aflat mai spre seara, cand s-au decernat premiile. Asadar, in afara de experienta am castigat doua medalii de aur (pentru gratar si pentru ceaun) si cupa sectiunii la care am participat.

cat timp noi am gatit, s-au desfasurat o multime de show-uri culinare, cel mai misto fiind al baietilor de la Master-Chef. Sunt foarte haiosi si foarte talentati, altfel decat -ati vazut in emisiune. Daca aterizeaza cu vreun show la voi in oras, merita sa mergeti sa-i vedeti.

L-am intalnit pe Radu  blogger venit tocmai din Londra, si-am stat la povesti lungi si frumoase cu el si Uica Mihai. L-am cunoscut si pe Ciprian Tataru, prieten cu noi pe Facebook, pe Claudia Ilia, Alina Codrean si Alina Bucatos, prietene vechi si culinare din online. Ne bucuram tare mult si speram sa mai existe si alte dati, la care vom putea sa stam mai mult de vorba si mai la racoare. L-am cunoscut si pe Radu Zarnescu, organizator al evenimentului, pe Cristian Papusoiu si Mherzad, cu totii oameni faini cu care am stat la povesti despre mancare si proiecte legate de mancare.

Multumim lui Silviu Cozma, Cristinei, si lui Adrian Rotar care ne-au ajutat cu fotografiile.

Mai departe va povestesc despre ce-i vorba in fiecare fotografie in parte (intr-o ordine oarecare):

Mistretul bourguignon – cel mai bun ceaun din toata competitia!
Desertul spectaculos si extra-delicios al  Angelei

 

Mare lucru n-am avut de facut- gratarul a muncit pentru noi- fara funingine, fara fum, fara ore intregi de caldura langa noi.
Baietii de langa noi se uitau superior la noi, cand am aparut cu gratarul, ei avand deja jarul gata facut. Apoi au ramas putin descumpaniti ca am inceput sa gatim in urmatoarele 10 minute (10 minute ne-a luat sa-l montam, si sa pregatim ce-am pus pe el.) Ce sa-i faci! Suntem in 2012, nu-n epoca de piatra! 🙂

 

Marcel, pregatind muschiuletul vanatoresc cu ingredientele lui, mereu secrete.

 

Angela, pregatind desertul

 

Marcel pregatind ingredientle preparatului sau

 

Jurizare
In afara concursului am pregatit si niste gustari pentru prietenii care ne-au vizitat

 

 

 

A trebuit sa explic tuturor de ce grill-ul arata ca un OZN si de ce e atat de special
Nu-mi place mie la microfon, dar…riscul meseriei!

 

Niste frigarui pentru prieteni

Asta a fost Campionatul de gatit in aer liber Arad 2012 pentru noi, un eveniment frumos care sper ca se va repeta din nou la anul, in Arad.

P.S. Am si o mica nedumerire adresata Consiliului Judetean Arad, care pe langa ca a cam incurcat oalele publicand trei afise cu trei date diferite, a ales sa organizeze acest eveniment, in afara orasului. Ar fi fost perfect daca s-ar fi desfasurat la Strandul Neptun, si de parerea asta au fost toti aradenii cu care am vorbit. Evident, ca nu ma astept la un raspuns din partea lor, desi stiu sigur ca vor citi aceste randuri. Cu toate aceste inconveniente, evenimentul s-a bucurat de mare succes, si pe buna dreptate.

12 Comments

  1. A fost super, atat cat timpul mi-a permis sa stau langa voi, sper sa mai existe si o data viitoare, dar sa fiu pana la sfarsitul competitiei!:)

  2. Ramona Alina

    Oh Doamne :(( ce as vrea sã vã vãd pe viu….felicitãri pentru premiu, se vede pe fetele voaste cã a fost o atmosferã destinsã si a fost fain:)
    Poate mai pregãtiti ceva in decembrie…

  3. Am fost alaturi de voi, dar…doar sufleteste.Dar vi-am tinut pumnii !
    Ma bucur ca i-ati dat pe spate pe toti cei prezenti, cu deliciile preparate de voi…
    Va felicit inca o data pentru rezultate si sper ca macar la anul sa pot di alaturi de voi…sa va sustin personal.
    Cat despre caldura…vad ca ati facut fata, mai ales cu minunatul vostru gratar de 5 ***** !!!
    Va tzuc cu mare drag !

  4. Alina C.

    Ati fost o echipa adevarata in cele doua zile!Sincer eu nu stiu daca puteam sa reusesc sa gatesc ceva in caldura aia nebuna!Sunteti niste invingatori (din toate punctele de vedere).
    Ma bucur pentru premiile pe care le-ati luat caci ati meritat!
    De stiam ca gatiti asa minunatii duminica veneam si eu 😀 .
    Sper ca data viitoare sa ne intalnim undeva intr-un loc mai cu umbra, apa si sa discutam relaxati la o bere/suc rece mai mult.
    Ma bucur ca v-am cunoscut pe tine si pe Angela (pe Marcel il stiam din iarna de la Bucuresti) si sper sa ne mai vedem, poate cu vreo " ocazie" organizata de noi. 🙂

  5. Felicitari, frumos! Preparatele arata minunat!

  6. Vă salută o bucovineancă…care a citit articolul de pe blog,s-a uitat şi la pozele de la concurs…ce să zic…felicitări bucătarilor pricepuţi,şi mai ales pentru că aţi meritat să câştigaţi acest concurs- nu toată lumea are talent în a găti, şi a face artă din gătit, iar eu fiind novice…în ale bucătăriei, pot zice că pentru mine este o sursă bună de inspiraţie atunci—când sunt în aer cu ideile culinare…să trăiţi, şi la cât mai multe concursuri, şi inspiraţie în arta culinară….:)

  7. Felicitari. meritati sa castigati, ati fost cei mai buni. Din pacate am fost doar in prima zi, pentru ca a fost prea departe si prea cald. Sunt aradean si era mai bine, mai aproape si mai racoare daca era pe strand.

  8. Felicitari!
    Daca prima poza e cu starter-ul tropical, caci asa pare, abia astept reteta! Arata delicios!

  9. Marcel Iorga

    Eu va MULTUMESC voua (Bucatar Maniac & Co si Angela Lapadat), mult de tot, pentru ca ati putut sa faceti ceva ce poate n-ati fi putut face pana acum!
    Si asta pentru ca, starea mea de sanatate a avut foarte mult de suferit in prima zi…!
    Ce sa-i fac, de-ale batranetii…!
    Dar v-ati (ne-am) descurcat!
    Si dupa cum stiti, i-am facut praf! (uitati-va si pe comentariile de pe FB…)
    Abia astept sa ne revedem …. in conditii atmosferice mult mai bune!
    Ii punem cu botul pe labe! Le luam toate medaliile…!
    hihihi!

  10. simplu si bun

    Felicitari inca odata!La mistretul ala as fi vrut sa fiu si eu pe aproape :)) Poate data viitoare!

  11. Si eu tot sufleteste v-am fost alaturi , dar sper ca intr-o zi sa am ocazia sa va cunosc si eu , clar sunteti minunati cu totii !!! Feliciatri ptr tot !!!!!

  12. Felicitari !
    Dupa atatea salate cu care m-am indopat in ultimul timp… as fi infipt si eu furculita in fotografia asta!:))

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*