Ingrediente:
350 gr fasole verde proaspata,
3-4 catei de usturoi,
2 morcovi de marime medie
1 ardei gras
1 lingura ulei
2 linguri faina 500 ml lapte degresat 1,5%
1 legatura de marar proaspat seminte de marar,
chimen macinat,
sare,
piper dupa gust
2 litri apa
Curatam si spalam foarte bine legumele. Fasolea verde se spala cu apa calduta. Se inlatura cele doua capete ascutite ale fiecarei pastai de fasole. Daca pastaile sunt foarte lungi, acestea se rup in doua sau trei bucati. Punem fasolea la fiert in apa, la foc mediu, impreuna cu morcovii taiati rondele si cu ardeiul taiat cubulete mici. Acoperim cu un capac.Usturoiul zdrobit sau tocat foarte marunt se prajeste intr-o lingura de ulei aproximativ 30 de secunde. Amestecam in tot acest timp cu o lingura de lemn. Usturoiul nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa elibereze aromele.Verificam fasolea si morcovii, si daca s-au fiert, adaugam si usturoiul in supa, impreuna cu uleiul in care l-am prajit.Se pun seminte de marar(1/2 lingurita), chimen macinat(1/2 lingurita), piper si sare dupa gust. Acum se poate adauga si laptele. Se lasa sa dea din nou in clocot si se reduce flacara aragazului la minim. Faina se amesteca cu putina apa pana consistenta devine ca o smantana subtire.
Se adauga si putina zeama din supa pentru a o subtia si mai mult. Treptat, amestecul se toarna in supa in timp ce se amesteca incontinuu . Se mai lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga marar proaspat taiat foarte marunt, chiar inainte sa oprim focul. Se adauga otet dupa gust (eu pun cam 1 lingura, dar e bine sa puneti dupa gust)
Se serveste fierbinte! Pofta buna!
Looks amazing and very fresh! Yum!
thank you, Chef Fresco!
Cam cat inseamna 350 de grame? 😀 Ca nu am cantar, asa din ochi cum pot sa-mi dau seama?
Anonim, am zis si eu aproximativ. Pune ochiometric, cam cat crezi tu! Daca e prea multa, mai adaugi apa sau lapte. Nu-i nici o problema.
oki, mersi 🙂 Arata f. bine intr-adevar, fac si eu saptamana asta.
anonim, spor la gatit! Cu placere. Gusta mancarea in timp ce o faci si mai adaugi condimente si alte ingrediente dupa cum iti place! Pofta buna!
de ce?
fasolea proaspata se opareste intotdeauna inainte de a te apuca de gatit.
asa am invatat dela mama si bunica mea.
fasolea verde, mazarea, conopida – astea imi vin acum in minte- se oparesc inainte de a se gati.
e doar un sfat.
daca veti cauta pe net poate va vor spune si de ce.
scuze,
sper ca nu v-am suparat.
mi-am copiat niste retete pe care le voi incerca simbata viitoare cind am musafiri.
multumesc,
Nu m-am suparat. Am crezut ca aveti ai si un argument tehnic si eram curios. Spor la gatit!
Cautati la piata, marar uscat cu floare. Scuturati floarea cand ajungeti acasa si aveti seminte. Daca nu aveti nu-i musai sa puneti, dar gustul e tare bun! E suficient sa puneti frunze de marar.
va rog sa imi spuneti unde gasesc seminte de morar
e prima data cind gasesc intr-o reteta sa mi se ceara seminte de morar .multumesc.
am facut si eu retata ta de fasole verde si a iesit delicioasa!!! am s-o mai fac!!!! mersi
nu imi place ideea cu faina…prefer smantana…
merci…ma inspira retele tale.
Bucatar maniac, felicitari pt retete!!! Fasolea verde ,se opareste pt a fierbe mai repede, confirm ceeea ce spunea anonimul.Asa fac si eu deoarece mi-e frica sa nu se intareasca ,daca o spal cu apa rece. Am si eu o curiozitate: d-voastra o puneti la fiert in apa rece? in cazul acesta se spala cu apa rece.