
Azi dimineata am avut timp si chef de un mic dejun sanatos si gustos. De obicei nu prea avem timp dimineata de incins cuptorul, dar astazi, pofta a fost mai tare decat orice graba. Pana am facut cafeaua, au fost gata si ciupercile. A fost o zi insorita,un fel de avanpremiera la primavara ce se chinuie sa vina. Aveam ceva treaba prin oras (hartogarie- bleah!) si stiam ca daca nu mancam ceva consistent acasa, peste vreo doua ore se va lasa cu niste shaorma sau produse de patiserie infulecate in graba. Normal ca am avut timp si pentru poze, ca doar nu era sa ratez asa minunatie de lumina.
Ingrediente:
10 ciuperci champignon mari
200 g branza dulce de vaca
2 linguri de smantana grasa
20 g unt
1 legatura mica de marar
2 felii de sunca afumata ( eu am folosit prosciuto)
piper alb
o ceapa mica
sare
parmezan
Branza dulce se amesteca cu marar tocat marunt, ceapa rasa foarte fin, unt , smantana, putina sare si putin piper. Atentie sa nu puneti prea multa sare pentru ca sunca este si ea sarata.
Am spalat si curatat ciupercile si am indepartat coditele ( le-am pus deoparte in frigider pentru ca se pot folosi la altceva). Le-am asezat intr-o tava pe hartie de copt cu lamelele in sus. Le-am umplut cu compozitia de mai sus. Am taiat sunca fasii subtiri pe care le-am pus deasupra fiecarei ciuperci. Am presarat parmezan si am dat la cuptorul incins, la foc mic pentru aproximativ 20 de minute.
Le-am servit cu salata verde si paine prajita.
Pofta buna!

15 Comments
Leave a Comment Cancel
bucatarmaniac
@bucatarmaniac

🌭 N-o să mai cumperi niciodată cârnați de la supermarket dacă încerci rețeta asta acasă! Nu credeam că se pot face atât de ușor!Ingrediente:
• 2 kg carne (20% grăsime)
• 12 căței de usturoi (sau după gust)
• 2 plicuri condiment special pentru cârnați @cosmin_condimente
• 2 lingurițe sare (sau după gust)
• 1 linguriță piper (sau după gust)
• Membrane naturale de porc👨🍳 Mod de preparare:Am dat carnea prin mașina de tocat, apoi am cântărit 2 kg. Am adăugat 12 căței mari de usturoi și 2 plicuri de condiment special pentru cârnați de la Cosmin. Conține doar ingrediente naturale, iar dacă vă plac cârnații aromați, e fix ce trebuie!
Am adăugat sare, apoi am frământat bine carnea. Mie îmi plac mai picanți, așa că adaug și piper negru măcinat, tot de la Cosmin.🥩 După ce am amestecat bine carnea, am rulat membrana pe dispozitivul pentru cârnați al mașinii de tocat carne și am umplut cârnații cu grijă, astfel încât să nu rămână aer. Dacă totuși vedeți ici-colo câte o bulă de aer, o puteți elimina cu ajutorul unui ac.🔥 Cârnații se pot usca și afuma, se pot congela sau se pot prăji imediat, așa cum am făcut eu.🛒 Găsiți toate condimentele pe www.punegust.ro
.
❤️ Follow pentru mai multe rețete delicioase!
o zi ago

➡️ Am făcut cea mai simplă pâine cu semințe fără frământare. Mai ușor de atât nu se poate! A durat doar 5 minute să fac aluatul!✅Ingrediente:
500 g făină 00
400 ml apă călduță
5 g drojdie uscată
2-3 linguri amestec de semințe
10 g sare
2-3 linguri de făină pentru pudrat blatul și aluatul.✅Mod de preparare:
1. Am amestecat făina cu drojdia uscată. Apoi am adăugat sarea semințele și apa călduța (maxim 37° C).
Am amestecat totul cu o spatulă și gata. Am acoperit vasul și am lăsat-o la dospit aproximativ 5 ore la temperatura camerei.( aprox. 25 grade Celsius)
2. Înainte de coacere am preîncălzit cuptorul împreună cu oala de fontă la 230°C
3. Am răsturnat aluatul pe masa pudrată cu făină și i-am dat o formă de pâine (cât de rotunda se poate).
4. Aluatul e moale, trebuie lucrat cu multă făină.
5. Am pus hârtie de copt cu puțină făină într-un vas adânc . Am pus pâinea acolo cu tot cu hârtia de copt.
6. Am transferat pâinea în oala de fontă fierbinte și am dat-o la cuptor cu capac, pentru 30 de minute.
7. Am îndepărtat apoi capacul și am mai copt pâinea încă 25 de minute la 200°C cu ventilație.
8. Se lasă la răcit, dacă aveți răbdare. La noi s-a mâncat caldă, cu unt. Poftă bună!#retetesimple #retetesanatoase #retete #reteterapide #reteteusoare #easyrecipes #nokneadbread #paine
2 zile ago

🟢 Salvează rețeta! Prăjitura invizibilă cu mere...adică mai mult mere decât prăjitură, super ușor de făcut!
🤌Cred că este prăjitura preferată a acestei toamne. E și foarte ieftina, cu puține calorii și foarte simplu de preparat!✅Ingrediente:
8-10 mere
3 ouă
150 ml lapte
70 g zahăr
110 g făină
1 linguriță esență de vanilie
(sau un plic zahăr vanilat)
o linguriță praf de copt1️⃣Am pregătit compoziția, adică am amestecat ouăle cu laptele, apoi am adăugat făina, zahărul (aici se mai poate reduce cantitatea dacă merele sunt dulci), făina, praful de copt și vanilia. Feel free să adăugați și o linguiță de scorțișoară.
2️⃣Am curățat merele, apoi le-am tăiat felii cât mai subțiri. dacă aveți o răzătoare din aceea care feliază, e perfectă ca să nu pierdeți timpul. Folosiți 8 mere dacă sunt mari, 10 daca sunt mici.
3️⃣Am amestecat compoziția cu merele, în așa fel încât să acopere cât mai bine toate feliile.
4️⃣Am turnat totul într-o tavă cu diamentrul de 24 cm pe fundul căreia am pus hârtie de copt. Marginile tăvii le-am uns cu unt și le-am tapetat cu făină.
5️⃣Am dat totul la cuptor la 180°C pentru aproximativ 45 de minute, fără ventilație. Timpul poate sa varieze în funcție de cuptor între 35-45 de minute.🔺L.E. Am primit deja mesaje de la voi cum că iese perfect și fără zahăr! Cred că și eu am să o fac la fel!Poftă bună!
#invisiblecake #applepie #applerecipes #retetazilei #retetesanatoase #retetesimple #rețete #rețete #easycake #bucatarmaniac
2 zile ago

🟢Salvează rețeta cartofi bolognese la cuptor, Sunt super delicioși și perfecți pentru orice masă în familie.
Se păstrează bine câteva zile la frigider sau 3-4 săptămâni la congelator.Ingrediente:pentru ragu
✅500 g carne tocată
✅1 ceapă mare
✅1 morcov
✅jumătate de țelină mică
✅sare, piper
✅2 linguri ulei de măsline
✅400 g roșii decojite (conservă)
✅o lingură pastă de ardeipentru cartofi
✅1 kg cartofi albi fierți
✅mozzarella sau cașcaval
✅200 g smîntână
✅sare, piper
✅20 g untMod de preparare:1️⃣ Prima dată am pregătit sosul bolognese. De obicei fac mai mult, ca să mâncăm și cu spaghete. Am călit ceapa, morcovul și țelina în puțin ulei de măsline, cu puțin sare. Apoi am adăugat carnea , pastă de ardei și roșii decojite din conservă. Le-am fiert la foc mic, sub capac, aproximativ 40 de minute.2️⃣Cartofii fierți i-am tăiat felii subțiri și i-am așezat într-un vas uns cu unt, în starturi, pe care le-am condimenat cu sare și piper:
Un straa de cartofi, unul de sos, mozzarella rasă, apoi din nou cartofi, sos si mozzarella!Am terminat cu un start de cartofi, smântână, câteva cubulețe de unt și din nou mozzarella.3️⃣Am dat cartofii la cuptor la 180° până când s-au rumenit deasupra (aproximativ 30 minute, căldură sus și jos)Poftă bună!#bolognese #potato #potatoes #oven #easymeals #healthyfood #reteteculinare #retetesanatoase #retetesimple #bucatarmaniac #mealprep
2 zile ago

🥗 Ai nevoie de doar 5 minute ca să faci salata asta genială cu mere crocante și mozzarella Fresca! O faci o dată și o repeți toată toamna – rapidă, simplă și surprinzător de bună!Ingrediente:
• 100 g salată mixtă
• 1 măr
• 100 g Mozzarella Fresca @delaco_romania
• 30 g nuci pecan
• 2–3 felii bacon prăjitPentru dressing:
• 2 linguri ulei de măsline extravirgin
• Sucul de la ½ portocală
• Coaja rasă de la ½ portocală
• 2 linguri sirop de agave
• 1 linguriță muștar Dijon
• Sare, piper👩🍳 Mod de preparare:Pentru dressing ai nevoie de ulei de măsline, suc și coajă de portocală rasă, muștar Dijon, sirop de agave, sare și piper, pe care le amesteci bine.Într-un bol, pui mixul de salată preferat, felii de mere, nuci pecan și mozzarella Fresca de la Delaco, tăiată cubulețe.Adaugi și bucățelele de bacon crocant, apoi torni dressingul deasupra.🍎 Rapidă, simplă și surprinzător de bună!
👉 Follow pentru mai multe idei delicioase!#retetesimple #retetesanatoase #reteterapide #bucatarmaniac #reteteusoare #easyrecipes #salad
4 zile ago

🍕N-o să mai comanzi niciodată pizza Quattro Formaggi dacă încerci rețeta asta acasă, cu brânzeturi de calitate!
E cremoasă, intensă și are gustul autentic italian!
Pentru aluat:
• 500 g făină
• 7 g drojdie
• 2 lingurițe sare
• 300 g apă călduță
• 2 linguri ulei de măsline
Pentru topping:
• Puțin ulei de măsline
• Edelblu Bergader
• Mozzarella
• Scamorza (sau altă brânză preferată)
• Parmezan
Mod de preparare:
1. Amesteci făina cu drojdia uscată, apoi adaugi apă călduță, ulei de măsline și sare. Frămânți sau mixezi aluatul și lași la dospit până își dublează volumul.
2. Întinzi blatul de pizza și îl stropești cu ulei de măsline, apoi presari mozzarella rasă, scamorza, parmezan și preferata mea: Edelblu de la Bergader — cremoasă și cu gust intens!
3. O dai la cuptor la 200°C cu ventilație, iar în 10 minute e gata!
Follow pentru mai multe idei delicioase!
#retetesimple #retetesanatoase #pizza #pizzaquattroformaggi
4 zile ago

🟢Ai făcut mâncare de linte cu ciolan? E mai ușoară și mai rapidă decât cea de fasole și la fel de gustoasă!Ingrediente:
• 500 g linte
• 350 g ciolan prefiert
• 2 morcovi
• 1 ceapă
• 3 căței de usturoi
• 1 ardei gras
• 1/4 țelină
• sare, piper după gust
• 1 litru apă
• 1 lingură fulgi de ceapă Cosmin
• 1 linguriță cimbru uscat Cosmin
• 2 frunze de dafin Cosmin👩🍳 Mod de preparareSpăl lintea în câteva ape, apoi călesc ceapa și usturoiul în puțin ulei. Adaug morcovii, ardeiul, țelina și puțină sare. Tot acum adaug și fulgii de ceapă de la Cosmin! E un produs nou în gama lor și dă un gust excelent!Mai pun piper și cimbru uscat Cosmin, apoi adaug lintea. Deasupra torn apă și las totul la foc mic împreună cu ciolanul fiert în prealabil. Neapărat pun și 2 frunze aromate de dafin Cosmin, care, dacă nu știați, sunt selectate manual la Curtea de Argeș.După aproximativ 45 de minute, mâncarea de linte e gata!🍽️ Găsiți toate condimentele pe punegust.ro
👉 Follow pentru mai multe idei delicioase!
6 zile ago

🟢Tiramisu Carrot cake este episodul 8 din seria #100tiramisu
Nu mi-am imaginat că gustul carrot cake-ului se poate potrivi atât de bine cu gustul cafelei. E absolut incredibilă combinația.
✅Ingrediente:
Pentru Carrot Cake
125 g morcov ras
150 ml ulei
2 ouă
100g zahăr brun
100g zahăr alb
140 g făină
1 liguriță scorțișoară
¼ linguriță ghimbir
1 linguriță praf de copt
50 g nuci✅Pentru crema tiramisu
250 g mascarpone
35 g zahăr pudră
½ linguriță extract de vanilie6-8 pișcoturi
200 ml cafea espresso neîndulcită1️⃣Am mixat toate ingredientele pentru carot cake și am turnat compoziția într-o tavăd e chec pe hârtie de copt. L-am dat la cuptor la 180°C cu ventilație pentru aproximativ 40 de minute sau până când se rumenește și trece testul scobitorii. L-am lăsat apoi la răcit. Avem nevoie de doar 3 felii. Restul de carrot cake se pote mânca așa cum e, sau se pot face carrot cake bites. Tocmai am postat rețeta lor pe profilul meu.
2️⃣Am mixat gălbenușurile cu zahărul pudră și vanilia.
3️⃣Am așezat în caserola feliile de carrot cake pe care le-am însiropat generos cu cafea rece, apoi un strat de crema de mascarpone, un strat de pișcoturi înmuiate in cafea și apoi restul de crema de mascarpone.
4️⃣Am decorat cu carrot cake mărunțit.
Folow pentru mai multe retete de tiramisu!#100tiramisu #carrotcake #delicious #tiramisu #italian #italianfood #easyrecipe #recipe #retetesimple #100retete
6 zile ago

🟢Murăturile mele preferate: gogoșari și ardei umpluți cu varză! Sunt delicioase, aromate și aratǎ extraordinar! Nu sunt greu de preparat!Ingrediente:
20-25 bucăți ardei și/sau gogoșari
Condimente: 2-3 lingurite boabe de mustar, 1-2 lingurița boabe de piper , 1 lingurita boabe ienibahar, 2-3 frunze de dafin,ardei iute (optional)
(sau 1 plic Condiment pentru murături Cosmin - sunt excelente)
2 verze mari
15 g sare neiodată pentru fiecare kilogram de varză
4 litri apă (aproximativ)
25 g sare neiodată pentru fiecare litru de apă
Mărar uscat – 2-3 flori pentru fiecare borcan
2-3 bastonașe de hrean/borcan
Semințe de mărar (optional – in varza)
boabe de piper după gust (in varza)1️⃣Am tăiat varza și am dat-o pe răzătoare (sau în robotul de bucătărie). Am adăugat sare și am frământat-o puțin ca să se înmoaie mai repede. Am lăsat-o să stea aproximativ o oră.
2️⃣Am pregătit saramura, adică am adăugat sare neiodată în apă și am încălzit-o puțin pe foc, până când s-a dizolvat. Nu trebuie să fiarbă ci doar să se dizolve sarea. Nu trebuie turnată fierbinte peste murături.
3️⃣Între timp am curățat gogoșarii și ardeii de codițe și sâmburi.
4️⃣Am stors varza foarte bine, apoi am amestecat-o cu semințe de mărar și boabe de piper.
5️⃣Am umplut gogoșarii și ardeii cu varză. I-am îndesat cât am putut de bine, cu grijă, să nu se rupă. Apoi i-am înghesuit în borcane, alături de mărar uscat și bastonașe de hrean! Eu am avut două borcane de 3 litri, respectiv 5 litri.
6️⃣Am adăugat condimentele
7️⃣Am turnat deasupra saramura și am lăsat borcanele acoperite cu o farfurioară la temperatura camerei vreo 2-3 zile. Am avut grijă să pun o tavă sub borcane. Din cauza fermentării, e posibil ca saramura să dea pe dinafară. Se mai poate completa cu saramură dacă este nevoie. În prima fază, saramura se va tulbura și va face spumă deasupra, dar este normal.
8️⃣După 3 zile (poate dura și mai mult dacă este frig în casă), saramura începe să se limpezească! Am închis borcanele cu capac și le-am pus în cămară Am păstrat tava sub borcan încă câteva zile. Peste aproximativ 3 săptămâni, vor fi gata de mâncat!Poftă bună!
#retete #reteteusoare #retetesimple #reteterapide #muraturi
6 zile ago


Yummy ce bine arata…eu le fac cu putina ceapa, bacon si coditele de la ciuperci (pe care pe calesc in apa – de obicei, dar daca am invitati in putin unt). La sfarsit adaug cateva cubulete mici de cascaval. si le garnisesc cu patrunjel (nu imi place mararul) :)…
oricum mi-ai facut pofta 😀
Foarte apetisante si bune.Seara faina.
yum yum, eu sunt fan ciuperci:X:X..mmm
They look very yummy. I always like stuffed mushrooms, esp when they are stuffed with cheese and ham!
Ciao,unde ai gasit prosciuto in Arad? Mersi.
Ada, foarte buna combinatia! Multumesc!
Micul, multumesc. Si tie la fel!
Antzu, multumesc!
Kenny, thank you!
Vlad, am gasit prosciuto la Metro.
Mama a facut ceva asemanator de Craciun, insa le-a umplut doar cu bucatele de bacon si peste ele bucatele de cascaval si la cuptor. Nu mai spun ce delicioase au fost cu cascavalul topit. Mmmmm…
Arata excelent! Am mancat acum vreo 2 sapt la un restaurant italienesc (pe langa Bis. Sf Elefterie), ciuperci umplute cu branza gorgonzola … a fost o nebunie, ne-am batut pe ele, nu alta !
Isaa, foarte bune si in varianta ta. Se pot umple cu ce vrei tu :))
Cristina Topoloiu, imi imaginez ce bune au fost! 🙂
Le-am facut si pe astea si au avut mare trecere. Sunt foarte gustoase. Din puctul meu de vedere sunt cele mai bune ciuperci umplute pe care le-am mancat pana acum 🙂 Multumesc pentru reteta 🙂