Pe vreamea cand mergea la gradi cu program prelungit, Maya a mancat ostropel. Nu a fost inebunita dupa gustul mancarii, dar i-a placut cum suna si a fost musai sa facem si noi acasa. Bineinteles, ca folosind ingrediente de calitate si condimentand-o dupa gustul nostru, mancarea a iesit cu totul altfel si Maya a prins gustul. De atunci, facem destul de des, ostropel. Ca ne place cum suna : ostropeeelllllll!

Ingrediente
- 3 pulpe de pui
- 3 aripi de pui
- 4-5 rosii
- 2 ardei
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura de faina
- 2-3 linguri ulei
- 2 lingurite de boia dulce
- 1 frunza de dafin frunze de patrunjel
- sare si piper dupa gust
- jumatate de cana de apa
Carnea de pui se prajeste in putin ulei, pe toate partile. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeii taiate marunt. Dupa ce legumele se inmoaie, se adauga si rosiile. Se mai lasa putin si se pune apa. Se condimenteazacu sare, piper, frunza de dafin si boia. Se mai lasa sa fiarba 25-30 de minute sub capac. Intre timp am facut o mamaliga. Inainte de a lua ostropelul de pe foc, am legat sosul rezultat, cu o lingura de faina. Adica, am amestecat putina faina cu putina apa, pana s-a omogenizat cu un tel. Apoi, in amestecul acesta am pus putin din zeama de pe mancare pentru a o subtia si mai tare. Am turnat-o in oala, amestecand pana a mai dat 2-3 clocote. Am servit cu mamaliga, dar se poate servi si cu garnitura de orez sau cu cartofi natur. Pofta buna!












What a delicious chicken stew. Love the polenta on the side too, such a great meal.
Ce bine arata,parca-i simt si mirosul!Nu mai pot de ce pofta mi-ai facut,maine merg sa cumpar carne de pui.
O seara placuta !
si mie imi place si cum suna, si ce gust are! delicios!
Spicie Foodie, thank you!
Blueeyes, multumesc, spor la gatit si pofta buna! 🙂
Zazuza, multumesc! 🙂
Ca de obicei, pozele tale sunt inebunitoare 🙂 Mai are rost sa spun ca arata foarte bine? 🙂 Pun pariu ca a fost si gustos 🙂
Sa va fie de bine!
mmmmmmmmmmmmm….ce as veni si eu sa gust din ostropelul acelaaaa!!!!!suuuuuuper bine arata!felicitari!!!
Arata minunat! Tocmai am inceput si eu un blog de gatit, http://leblogpiquant.blogspot.com/, si chiar ma inspira blogul tau. Great job!
Thank you for posting this delicious looking recipe. I love stewed chicken– a great meal for the cooler months now.
Cristina, multumesc!
Me and you, multumesc!
Le Blog Piquant, multumesc. Ti-am vazut blogul, imi place foarte mult si am sa-l pun in blogroll de indata ce ajung si pe-acolo. 🙂
The Cheese Goddess , thank you!
Am incercat cu succes aceasta reteta. Pe cat de simpla, pe atat de gustoasa….
Am incercat cu succes aceasta reteta…simpla si gustoasa. Recomand cu incredre 🙂
Racla, ma bucur ca ti-a placut!
Multumim!!!!!!!!!!!! Ieri bubu al nostru n-a vrut sa se atinga te carnita, asa ca aseara am purces la un ostropel (nu mai facusem EVER!!!) numai din aripioare… in loc de mamaliguta, am procesat un cus-cus rapid peste care am turnat din plin sosul de la ostropel… cum se zicea "pe vremuri":s-au batut turcii la gura lui :))))
Deci MULTUMIM!!! si la mai multe retete pentru bubilici!
Sunt in plin proces de confectionare. Din cate am gustat, o sa fie un succes deplin!
Nu stiu cum se face,,,,dar am ramas cu aceasta reteta in minte din timpul copilariei,,,,si acum cind am dat de ea si cu pozele atasate este ceea ce cautam eu,,,felicitari si la mai multe
Nu stiu cum se face,,,,dar am ramas cu aceasta reteta in minte din timpul copilariei,,,,si acum cind am dat de ea si cu pozele atasate este ceea ce cautam eu,,,felicitari si la mai multe
Tocmai am facut si eu o portie si a iesit delicios,mi-a iesit cam sarat dar in afara de asta e perfect.L-am servit cu orez natur.