Chiftele de curcan cu leurda

chiftele de curcan
Chiftelutele astea nu-s facute de mine. Is facute de un prieten. Le-am gustat in vacanta de Paste cand am reusit sa ne refugiem la tara, pentru cateva zile. Da` mi s-au parut tare interesante asa ca am facut poze pentru voi. Si bine am facut ca au fost tare bune. E o metoda foarte buna de a scapa de carnea de curcan din supa. Acuma, stiu ca-i tarziu pentru leurda, desi prin zonele de munte, mai reci, s-ar putea sa mai gasiti. Oricum o puteti inlocui cu usturoi verde. Ba chiar pueti sa adaugati in reteta, pe langa leurda putin usturoi, pentru ca dupa ce le veti praji, aroma leurdei nu va mai ramane atat de intensa.

Reteta chiftele de curcan cu leurda

Ingrediente
1 pulpa fiarta de curcan fara piele
2 morcovi fierti
1 pastarnac fiert
2 felii de paine
3-4 linguri de malai
1 ou
sare, piepr dupa gust
o legatura de leurda
optional: 1-2 catei de usturoi

Folosim legumele si carnea din supa. Le dam prin masina de macinat carne, impreuna cu painea si leurda spalata foarte bine. Adaugam oul, sare si piper dupa gust.

Eventual, se poate adauga si usturoi, pentru un gust mai pregnant. Leurda, desi cruda are o puternica aroma de usturoi, prin tratament termic isi pierde din savoare. Amestecam totul foarte bine.

Din compozitia obtinuta formam chiftelele pe care le dam prin malai si apoi le prajim in ulei bine incins, pana devin aurii. Nu trebuie gatite foarte mult, carnea fiind deja fiarta.

Daca nu va place prajeala, puteti sa le puneti in cuptor pe hartie de copt, la 160 de grade pentru 10-15 minute sau pana devin aurii.

Pofta buna!

chiftele de curcan

chiftele de curcan

4 Comments

  1. interesanta reteta,cred ca e buna,arata bine

  2. Am deschis pagina.. si m-a lovit chifteaua fix in stomac.. cred ca-i buna rau !!

  3. injineru'

    uuu drăguţ, noroc de mine că plec imediat la masă şi n-o să salivez prea mult:D

  4. wowwww , super ideee … leurda e la congelator , deci cu urmatoarea ocazie le voi face !!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*