Sos de rosii pentru pizza

Contrar credintei populare, pizza nu se mananca cu ketchup. Ea are la baza un sos simplu de rosii. Este foarte usor de facut si nu dureaza mult, de aceea se poate prepara pe loc. Eu am o aversiune fata de ketchup, mai ales de cel din comert si mi se pare ca acopera prea mult din gustul mancarii. In nici un caz nu l-as pune pe pizza. Dar e vorba doar de gusturi aici. Fiecare mananca cum ii place.
Ingrediente:
jumatate de kg rosii proaspete sau o conserva de rosii intregi
50 ml ulei de masline
2 linguri de zahar
jumtate de lingurita oregano uscat
sare, piper dupa gust
In 2 litri de apa care fierbe, oparim rosiile (1 minut) ca sa le putem decoji usor. Recomandarea mea ar fi sa faceti lucrul asta cu rosii bine coapte. Decojim rosiile, le tocam marunt si le punem intr-o oala cu uleiul de masline, la fiert. Condimentam cu sare piper, oregano si zahar. Lasam la fiert 15- 20 de minute pana cand compozitia scade si se ingroasa. Asta-i tot. Se lasa la racit si il putem folosi la pizza. Se poate pastra in frigider in borcan inchis eremtic pentru o saptamana.
Revin putin mai tarziu si cu o reteta de pizza rapida. Aici gasiti si o reteta foarte buna de blat pentru pizza.
Pofta buna!

 

13 Comments

  1. In sfarsit o reteta de sos! Mereu m-am intrebat cum se prepara sosul acela si niciodata n-am incercat sa-l fac in casa… acum lucrurile se schimba! 😀
    multumesc pentru pont! e timpul pentru pizza! 🙂

  2. Mony Monika

    simplu si bun

  3. Mony Monika

    simplu si gustos

  4. asta da sos de rosii…foarte gustos 😀

  5. Super tare, recomand. Simplu chiar si pentru un incepator ca mine si super gustos 🙂

  6. Marius Dumitru

    Foarte bun sosul!

  7. Marius Dumitru

    Foarte bun sosul!

  8. Un sos demn de o pizzerie adevarata italiana 🙂 Good job!

  9. Asa il fac si eu de ceva vreme.. Un deliciu, acelasi gust ca si la italieni!

  10. Paun George-Costin

    Eu doar scot cotorul rosiilor si le maruntesc cu robotul, ca sa scurtez prima parte 🙂
    Apoi, intr-o tigaie mai inalta pun ulei de masline, cand se incinge arunc usturoi maruntit si o faoie de dafin. Dupa 30 secunde torn sosul de rosii si il las la fiert.
    Asezonez dupa preferinta cu busoic, organo, etc.
    Calitatea rosiilor conteaza cel mai mult la sos.

    Pofta buna ! 🙂

  11. Eu fac sosul de pizza cu 750 g de rosii pasate, sare si piper dupa gust, putin praf de usturoi, si circa o jumatate de lingurita de oregano. Daca bagati prea mult oregano, gustul de la oregano este prea dominant, si practic va stricati sosul. Totul se amesteca, sosul nu trebuie fiert. Cine vrea, poate sa-si mai puna o priza de zahar in sos, dar daca bagati mai mult, iasa un sos dulce ca ketchup-ul. Ketchup-ul contine mult zahar si amidon. Pe pizza nu are ce cauta asa ceva. O zi buna!

  12. Eu fac sosul de pizza cu 750 g de rosii pasate, sare si piper dupa gust, putin praf de usturoi, si circa o jumatate de lingurita de oregano. Daca bagati prea mult oregano, gustul de la oregano este prea dominant, si practic va stricati sosul. Totul se amesteca, sosul nu trebuie fiert. Cine vrea, poate sa-si mai puna o priza de zahar in sos, dar daca bagati mai mult, iasa un sos dulce ca ketchup-ul. Ketchup-ul contine mult zahar si amidon. Pe pizza nu are ce cauta asa ceva. O zi buna!

  13. in ce credinta populara se mananca pizza cu ketchup????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*