
Este una din ciorbele noastre favorite de primavara si inceput de vara. Se prepara foarte rapid si usor si e delicioasa. Salata in gradina a inceput sa creasca, dar pentru ca era prea deasa a trebuit rarita, asa ca frunzele pe care le-am obtinut astfel, au ajuns in ciorba, alaturi de niste frunze de macris culese tot din gradina. Nu este necesar sa le combinati neaparat. Sunt perfect bune si separat, adica ciorba doar cu salata verde sau doar cu macris…. si neaparat cu „zdrente” de oua.
Ingrediente:
2 capatani tinere de salata mici (sau una mai mare)
*optional- o mana de frunze de macris
500 ml lapte
150 ml smantana grasa
1,5 l apa
3-4 catei de usturoi mari
putin ulei
jumatate de legatura de marar proaspat
un varf de lingurita de chimen macinat
sare, piper dupa gust
2 linguri otet sau zeama de lamaie
3-4 oua
Prima data am spalat foarte bine frunzele, bcuata cu bucata pentru ca intre ele se gasesc pui de melci sau fire de nisip. le-am lasat la scurs. Am zdrobit (se poate toca marunt) cateii de usturoi si i-am calit putin in ulei. Atentie, usturoiul nu trebuie sa se prajeasca si sa isi schimbe culoarea. Trebuie doar calit putin sa elibereze aromele. Am adaugat jumatate din mararul tocat marunt si imediat dupa aceea: laptele, apa si smantana. Am condimentat cu sare, piper si chimen macinat si am lasat sa dea in clocot. Fiti atenti, pentru ca fiind vorba de lapte, cand incepe sa fiarba e posibil sa dea in foc.
Intre timp am batut ouale pe care l final le-am adaugat in supa, amestecand. Ele se vor coagula imediat si vor forma acele „zdrente” Am mai lasat sa fiarba cateva minute si am luat ciorba de pe foc.
Cand s-a mai racit am acrit-o cu 2 linguri de otet de mere. se poate acri si cu bors sau zeama de lamaie.
Pofta buna!















Pffff, minunata. Exact pe gustul meu, doar că în CasaZmeilor :D, e cam persoana non-grata 😀 nu am reușit să-i fac să savureze ciorbița asta faină de salată 😉 Doar eu mă răsfăț cu ea 😉