Sosul de ciuperci este potrivit alaturi de multe feluri principale cu carne: fripturi, gratare, chiftele, rulouri umplute si altele. Este delicios, aromat si savuros si place tuturor. Ati putea crede ca e cine stie ce complicat sa il faceti, dar veti fi surprinsi de cat de repede poate fi gata atunci cand folositi ciuperci conservate in borcan. Oricine va putea sa il gateasca.
Ciupercile Champignon de la Home Garden sunt produse în Uniunea Europeana (Polonia) respectând cele mai înalte standarde de calitate, oferind în acelasi timp un gust delicios în special în garnituri si în mâncăruri gătite. Sunt perfecte pentru sos, pentru ca nu se vor oxida ca cele proaspete, fiind fierte, iar sosul nostru va avea o culoare perfecta. In plus le putem avea la indemana oricand, fara grija ca se vor strica in frigider daca nu le folosim imediat. In aceste borcanele de la Home-Garden veti gasi cea mai mare masa uscata in raport cu celelate conserve de ciuperci de pe piata, iar pretul este unul corect si foarte avantajos in special pe timp de iarna cand ciupercile proaspete sunt mai scumpe.
Ingrediente
pentru sos
1/2 borcan 800 g ciuperci taiate
1 ceapa mica
sare, piper dupa gust
un varf de cutit de nucsoara praf
1 lingura ulei de masline extravirgin
200 ml smantana lichida pentru gatit
pentru friptura de piept de porc
1 kg piept de porc
1 pahar mare de apa (sau supa de legume)
5 catei de usturoi
boabe de piper
sare, piper proaspat macinat
3 linguri de ulei
Puteti servi acest sos cu absolut orice fel de friptura sau gratar. Este perfect in special pentru carnurile mai grase. Eu am avut de aceasta data piept de porc la cuptor.Incepem cu friptura. Am taiat pieptul de porc felii. Feliile le-am prajit in ulei pe toate partile, doar pentru un minut. Am stins cu apa, am adaugat toate condimentele si am lasat friptura sub capac, la cuptor, la foc mic, pentru mai mult de o ora. La jumatatea acestui timp, am intors bucatile de carne pe cealalta parte. In cazul in care se evapora tot lichidul, se mai poate adauga cate putin apa. Carnea este gata cand este bine rumenita si se desprinde usor de pe oase.
Cu 15-20 de minute inainte ca friptura sa fie gata, ne apucam de sos. Sau putem sa facem asta chiar si dupa ce terminam cu friptura pentru ca dureaza foarte putin.
Intr-o oala pentru sosuri, calim o ceapa mica taiata foarte marunt, in putin ulei. Dupa ce ceapa se inmoaie (fara sa devina maro), adaugam ciupercile scurse din borcan. Lasam sa dea in clocot si adaugam samantana condimentand cu sare, piper si nucsoara. Adaugam si putina zeama din conserva, pentru ca sosul sa nu fie foarte gros. Lasam sa fiarba cateva minut, amestecand constant si gata! serviti imediat. Sosul se poate pastra la frigider 1 zi-maxim doua si se poate reincalzi.
Restul ciupercutelor din conserva le puteti folosi la pizza sau lasagne sau chiar sandwich-uri calde sau omleta, dar puteti sa faceti sosul si din tot borcanul daca va place.
It's fantastic!!