Conopida crispy

Si conopida se poate face crispy, de ce nu? In general, orice se poate face pane se poate face si crispy. Asa ca, de ce sa nu incercam si cu conopida. Pentru efectul acela foarte crocant, puteti folosi pesmet de paine sau puteti folosi fulgi de porumb zdrobiti.

Ingrediente: 

1 ou
3 linguri faina
3 linguri pesmet sau fulgi de porumb zdrobiti
sare, piper
1 lingura de susan (aprox.)
ulei pentru prajit
apa si 2-3 lingurite de sare pentru fiert



Conopida se spala bine si se desface buchetele, cat doriti voi de mari. Se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie aproape complet. Se scuge bine de apa.

Oul se bate, se condimentaza cu sare si piper. Pesmetul sau fulgii de porumb se mesteca cu susanul. Daca nu va place, puteti sa nu puneti susan deloc.
Buchetelele fierte de conopida se dau prin ingrediente in urmatoarea ordine: faina, ou, pesmet sau fulgi de porumb.
Apoi se prajesc in ulei incins, pe toate partile. Trebuie prajite aproximativ 2 minte la foc mediu.♔ Conopida crispy de poate servi calda sau rece pe platouri de aperitive, iar alaturi de ea, merge perfect un pahar de vin Rhea Viognier.

Pofta buna!

3 Comments

  1. si niste usturoi, zic

  2. Sidonia Toncean

    Minunat ! Buna ideea !
    Multumim…

  3. Inainte de pane, incercati conopida la abur, nu fiarta in apa, se "crocanteste" mai bine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*