
Și cei care nu mănâncă carne se pot bucura de aroma grtătarului alături de prieteni. De aceea ne-am gândit și la o variantă vegetariană de burger, special pentru ei. De fapt e o variantă lacto-vegetariană, dar dacă doriți, se poate renunța la brânza halloumi sau se poate înlocui cu tofu.
Așadar, iată episodul 3 din serialul nostru cu burgeri, a doua serie de rețete pentru grătar pe care le-am pregătit pentru voi, cu sprijinul Outdoorchef România.
Și în această rețetă ingredientele sunt doar pentru inspirația voastră și desigur că le puteți înlocui după propriul gust. Iată rețeta video:
Ingrediente
- Hummus
- 2-3 ardei roșii grași sau capia
- 2 felii halloumi
- 1 vânătă mică
- salată
- chifle pentru burger
Cum se face burgerul vegetarian
- Coacem pe grătar 2-3 ardei roșii. Îi curățăm. Jumătate îi tocăm mărunt și îi amestecăm cu humusul. Se poate adauga și puțin harissa (pastă de ardei iute), după gust.
- Condimentăm câteva felii de vinete și le punem pe grătar câte jumătate de minut pe fiecare parte.
- Chiflele le tăiem în două și le prăjim și pe ele pe grătar. Procedăm la fel și cu brânza halloumi.
- Montăm burgerul cu toate ingerdientele pe care le-am pregătit, exact ca în video de mai sus!
Poftă bună!












