Cum se face vinul spumant la Pivnitele Rhein

Vinul spumant se produce la Pivnitele Rhein, dupa exact aceeasi metoda frantuzeasca ca si sampania. Da, exact! Este tot sampanie si inca una de foarte buna calitate. Doar ca denumirea de sampanie nu mai poate fi folosita decat pentru cea produsa in regiune Champagne. Sincer nici eu nu am crezut ca procesul de fabricatie e atat de simplu si ca inca se mai face dupa vechea metoda de fermentare in sticla, pana nu am vazut cu ochii mei.

Pivnitele Rhein Azuga au devenit in 1920 furnizorul Curtii Regale a Romaniei, spumantul Rhein Extra fiind servit la ceremonia de incoronare a regelui Ferdinand de la Alba Iulia, din 15 octombrie 1922. Halewood continua aceasta traditie, redand spumantului eleganta si stralucirea din perioada interbelica.

Povestea Pivnitelor Rhein  incepe in 1892 la Azuga si se continua neintrerupt pana astazi. V-as spune eu povestea, dar cred ca ar fi mai interesant sa o aflati la fata locului. Puteti incepe cu un tur al cramei, sa continuati cu o degustare de vin spumant, iar apoi sa va cazati in una din camerele  pensiunii.
Nu in ultimul rand, va recomand sa incercati si restaurantul din dotare, dar sa faceti neaparat rezervare, pentru ca e foarte aglomerat. Ghici de ce?
Am gustat din cateva preparate si trebuie sa va spun ca sunt foarte corect gatite si foarte gustoase, iar servirea este excelenta. Si nu in ultimul rand, preturile sunt foarte, foarte  mici. Va recomand sa incepeti cu specialitatile casei alaturi de cate un pahar de vin spumant.
Selectia de vinuri este foarte larga, iar preturile acestora sunt de producator, nici intr-un caz de restaurant a la carte. De altfel, langa restaurant gasiti si un mic magazin de unde va puteti aproviziona pentru acasa.
M-am intors acum cateva zile de acolo si m-am gandit sa va povestesc o gramada de lucruri despre vinul spumant dar acum ca m-am apucat de scris am senzatia ca o sa va stric surpriza daca va spun mai multe. Ca si cum v-as povesti finalul unui film inainte sa-l vedeti. Asa ca va las doar cu imaginile si sper sa aveti si voi ocazia sa vedeti totul. Daca aveti intrebari, le astept cu drag 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Comments

  1. Cristina Iuliana Pana

    Chiar mi-ai starnit curiozitatea 😉 Cu prima ocazie, vom face o vizita Cramei 😉 Vinul spumant ne cam place 😉

  2. Multumesc pentru sugestie,
    Olivia

  3. Denissa Voicu

    Deci, am trecut de atatea ori pe-acolo, in drumul spre partie, si tot de-atatea ori ziceam ca trebuie sa vizitam pivnitele…..Acum, cand ti-am citit articolul, dorinta iese si mai mult la suprafata!

  4. asteptam sa vad tehnologia de fabricatie nu un tur al pivnitelor.!

    • bucatarmaniac

      O poti vedea daca faci o vizita acolo. Nu as putea povesti tot ce poti vedea la fata locului, iar unele lucruri chiar trebuie sa le vezi pe viu ca sa aiba farmec toata experienta. Exact asta si explicam in text.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*