Sparanghel la gratar cu piept de pui marinat cu Blanc de Transylvanie

 Vara asta gatim cu vin si de data aceasta am incercat o reteta cu  Blanc de Transylvanie din gama Byzantium, cramele Halewood.
 Este un vin premiat international care reuneste trei soiuri alese, fiecare avand un aport distinct la rezultatul final. Astfel, Sauvignon-ul vine cu aromele sale de fructe exotice si flori albe proaspat culese, Pinot Grigio cu aciditate si robustete, iar Chardonnay-ul cu note fine de pepene galben si piersici bine coapte si cu o structura untoasa ce aduce un plus in echilibrul gustativ. Este insotitorul perfect pentru peste, fructe de mare sau alte preparate din carne alba. Poate fi servit alaturi de salate, legume la gratar sau preparate din bucataria asiatica.

Ingrediente:

o legatura mica sparanghel proaspat
300g piept de pui
jumatate de lime
50 ml vin Blanc de Transylvanie 
ssare, piper
putin ulei de masline
Daca doriti ca pieptul de pui la gratar sa fie moale, suculent si aromat, atunci trebuie sa il marinati inainte de a-l gati. Este foarte simplu sa facem asta cu vinul Blanc de Transylvanie  a carui aroma proaspata se potriveste perfect. Asadar, cu cel putin doua ore ininte de a-l gati, scaldati pieptul de pui intr-o marinada compusa din putin vin alb, sare, piper si ulei de masline extravirgin. Pastrati piepul de pui la frigider pana cand il gatiti.
Curatati sparanghelul de partile tari si lemnoase si stropiti-l cu ulei de masline. Intre timp incalzim bine tigaia-grill. Punem sparnghelul pe grill-ul incins si il lasam 1 minut si jumatate, maxim doua, in functie de grosime, timp in care il intoarcem pe toate partile. Nu trebuie sa se inmoaie complet ci trebuie sa raman crocant in interior.
In acelasi timp, pe gratar punem si pieptul de pui pe care il lasam 3-4 minute pe fiecare parte. Stropim sparanghelul cu putina zeama de lime sau lamaie, si il servim impreuna cu pieptul de pui, alaturi de un pahar de Blanc de Transylvanie din gama Byzantium.

Pofta buna!  

 

 

One Comment

  1. Claudia Larisa Damian

    Cata aroma ! Excelenta reteta si superbe fotografii !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*