Carnati

7

Acesti carnati, sunt cei mai buni pe care i-am mancat vreodata. Reteta este in familie de foarte multi ani, si din nou nu este una exacta. La noi, la taiat de porc, totul se face dupa gust. In general , pentru carnati folosim pulpa si spata de porc. Boiaua, care trebuie sa fie de cea mai buna calitate, joaca un rol deosebit de important in prepararea unor carnati gustosi. Asa ca nu va zgarciti. Cumparand boia mai scumpa, veti obtine niste preparate extraordinare. In caz contrar, daca nimeriti o boia de proasta calitate, riscati sa aruncati kilograme intregi de carne, sau sa va chinuiti sa mancati niste carnati amari sau prea iuti. Asa ca de aceea, insist, cu riscul de a ma repeta, la fiecare postare cu retete in care boiaua este ingredient principal, sa folositi boia de cea mai buna calitate.

Ingrediente:

carne de porc
grasime (slanina) 20 la suta din cantitatea carnii
boia de ardei dulce (puteti folosi si iute daca va place, dar cu precautie)
usturoi
maghiran
sare, piper

La carnati, esentiala este carne. Carnea trebuie sa fie foarte proaspata. Minim 20 la suta din ea trebuie sa fie grasime. Daca carnea nu este suficient de grasa, mai adaugati slanina. Si slanina si carnea, trebuie macinate foarte bine. Daca aveti dubii in privinta macinatului, dati-le prin masina de carne de doua ori. Carnea cruda, amestecata cu grasime se condimenteaza cu cele de mai sus, dupa gust. Si condimentele trebuie macinate foarte fin. Atentie la sare. Carnatii, indiferent de modul in care ii veti prepara (afumati sau prajiti) vor scadea si se vor fi mai sarati daca adaugati multa sare la inceput.
Compozitia astfel obtinuta, se va introduce in membrana, de preferinta membrana animala, cu o masinarie speciala (asemanatoare unei seringi imense daca este mai rudimentara sau asemanatoare unei masini de macinat carne daca este mai moderna). In tot timpul procesului, membrana umpluta se va intepa cu un ac steril, pentru a elimina excesul de aer. In locurile unde ramane aer, carnatii pusi la afumat si uscat, vor mucegai. Spre deosebire de celelalte mezeluri pe care vi le-am prezentat pana acum, carnatii se pot pastra timp indelungat daca sunt afumati si uscati. Daca nu, se pastreaza in frigider si se pot praji. Ceea ce vedeti in imaginea de mai sus , sunt carnati prajiti. I-am servit cu hrean.

Pofta buna!

6 Comments

  1. Vai ce pofta mi-ai facut!!!

    Arata super!

    Oana.

  2. bucatarmaniac

    Oana, multumesc!

  3. Si cimbru nu?

  4. bucatarmaniac

    RoLitoral, fara cimbru! Dar daca iti place tie, poti sa pui.

  5. Cata Tomaziu

    O precizare: carnea se toaca, nu se macina. Macinarea este specifica produselor uscate, nu umede cum este carnea.

  6. facuti pe gratar sunt absolut geniali acesti carnati

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*