
O dulceata foarte fina si aromata care merge de minune la niste clatite sau pe paine la micul dejun. Noi am testat-o deja la clatite, imediat ce a fost gata. N-am avut foarte multe smochine asa ca nu am facut dulceata pentru a o pastra pentru iarna, dar asta nu inseamna ca voi nu puteti face asta.
Ingrediente:
smochine
zahar
putina apa
putina zeama de lamaie
Nu va dau cantitati. Mai bine faceti dulceata dupa gust, ca n-are cum sa iasa rau. Prima data decojiti smochinele. Ale mele erau foarte copate. Credeam ca are sa-mi iasa gem, atat de coapte erau, dar pana la uram s-au pastrat si niste bucati de fruct. Le-am pus intr-o oala, le-am stropit cu putina zeama de lamaie si am pus putina apa pentru ca nu erau tocmai zemoase. Cat sa aiba in ce sa fiarba. Le-am lasat vreo 15 minute la fiert pana au inceput sa se inmoaie. Daca cantitatea este mai mare puteti sa le lasati mai mult si sa amestecati periodic. Pana cand bucatile de smochine devin transparente. Apoi am adaugat zahar dupa gust si le-am mai fiert pana ce siropul a inceput sa se lege. Si gata dulceata de smochine. A mai ramas cat sa umplu paharelele alea doua sa va arat si voua.
Pofta buna!


Multumesc mult!
O super dulceata! Are o culoare minunata! Weekend minunat!
foarte bine arata !imi place 🙂
…..yammmiiii….sau peste o budinca de orez cu lapte…sau peste o placinta cu brinza sarata…..multam !!!!!
BEAUTIFUL!!!! Mmmmmmmmmmmm….
This is my favorite jam!
I can't read a word of your beautiful language, but your photos speak volumes to my heart!
arata grozav intr-adevar! Dar si vasutele sunt super, sunt indiene? mi-as dori si eu, ne puteti spune de unde sunt achizitionate? multam fain
esti maniacul dulceturilor,dintre toti ,retetele tale le aleg mai mereu, am facut destule dulceturi,esti avangardist,talentat,ceva nou si inventiv!
Ca bine mai arata dulceata asta a ta!
Foarte buna si dulceata si gemul de smochine ☺Eu prepar de foarte mult timp, dar nu le decojesc.anjl acesta am preparat deocamdata doar dulceata.