09 februarie 2010

Chec simplu cu cacao

chec,cacao

Am facut reteta asta de zeci de ori. Este o reteta pe care am gasit-o pe blogul Laurei Sava, si despre care v-am mai povestit aici. Nu mai are nici un rost sa va spun cat de bun este. Motivul pentru care ma repet, este ca de aceasta data, am facut unele modificari si l-am facut cu cacao. Si asta pentru ca Maya vrut neaparat sa manace ceva ciocolatos si sa poata sa isi puna si in pachetelul pentru gradinita. Va dati seama ca ceva cu crema nu era potrivit (in special pentru mancat la gradinita), mie imi era o lene deosebita sa fac prajituri si atunci checul acesta care se pregateste deosebit de usor a fost cea mai buna alegere.


Ingrediente:
4 oua
2 cani zahar
1 si 1/4 cana lapte
1 cana ulei
4 cani faina
1 plic praf de copt
4 linguri cacao
jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu alimentar


Reteta este pentru 2 tavite de chec.

Am amestecat toate ingredientele solide . Le-am adaugat pe cele lichide. Am mixat bine de tot. Am pus hartie de copt in tavitele pentru chec. Am turnat compozitia in tavite, cate jumatate in fiecare.

Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 40 de minute. Nu va uitati la ceas ci faceti testul scobitorii! Fiecare cuptor coace diferit asa ca timpul nu e relevant.


Laura, multumesc inca odata! Excelent checul tau!

Pofta buna!


chec,cacao

chec,cacao

chec,cacao

23 de comentarii:

  1. Super fain arata.Sa-i fie de bine Mayei.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ciocolatos rau..
    Te astept la cules premii o zi buna! Cami

    RăspundeţiȘtergere
  3. bun chec, da suspectez ca-i mai dulce maya!

    RăspundeţiȘtergere
  4. draga bucatar maniac,e prima oara cand iti scriu dar te urmaresc de mult! am facut multe din retetele tale dar nu am postat nici un coment! acum o voi face pt ca tocmai am facut checul tau si a iesit delicios....a mancat si sotul meu(austriac)care este ff pretentios si a spus ca e deliciooooooos! iti multumesc pt minunatele retete!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Remycutz, iti ultumesc tare mult pentru comentariu, si ma bucur ca v-a placut!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Nu se poate asha ceva.... nu mai poate omul sa tina o dieta, ceva, ca ii ploua in gura.........
    Faci nishte chestii........... Cred ca sunt fericite si fetita si sotia ta!
    Mult succes in continuare!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Si eu fac checul asta si stiu cat e de bun ! yumi,yumi...

    RăspundeţiȘtergere
  8. buna si eu sunt o fana a blogului tau si am incercat cateva retete.chec am facut dupa mai multe retete dar nu prea imi reusesc, recunosc ca am cuptor electric si nu ma prea descurc cu el;ce sa fac sa nu se lase checul dupa ce il scot din cuptor pt ca patesc asta de fiecare data

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pune mai putin praf de copt. daca folosesti dr. Oet...., pune doar jumatate de p,ic la cantitatea asta. Eu la toate retetele pun praf de copt Cosmin. De la praful de copt se lasa, pentru ca e prea mult si se umfla prea tare. Multumesc pentru aprecieri.

      Ștergere
  9. buna, ce fel de cacao folosesti , ca mie nu imi iasa asa de inchis la culoare , poate ca nu e de calitate cacaua ce o folosesc eu, oricum o reteta delicioasa , felicitari.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am o marca de cacao anume. De obicei o cumpar daca vad prin ambalasaj ca e inchisa la culoare. Credc a acum am ceva marca ungureasca. Dar nu te stresa, ca poate sa fie inchisa la culoare si sa nu fie cacao :)))) Gustul sa fie bun! De obicei cacao e cu atat mai buna cu cat e ai scumpa. :)

      Ștergere
  10. Buna ziua. Canile din text, lapte, faine, zahar, de cat sa fie? Ca eu am cani de toate marinile. Multumesc anticipat.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cana de ceai, de 250 ml :) cu placere! Pofta buna!

      Ștergere
  11. Buna Cristian, Numele meu este Nina ;am gasit pagina ta cautand o reteta si am vazut cate minunatii sti sa faci:). Am facut zacusca --doar 5 borcane - dupa reteta ta si sa sti ca a iesit o bunatate ...este prima data in viata mea --de 55 de ani---cand fac zacusca ; Incurajata de reusita am facut si checul--de doua ori-- cu cacao si a goua oara am adaugat si pecan macinate --un soi de nuci ca ale noastre dar bune foc .Am copiat mai multe retete si cu siguranta am sa le fac pentru ca sunt foarte usor de folosit , iar tu ai un stil concis si la obiect ...ceea ce este foarte bine.As vrea sa te intreb daca nu sti o reteta de pandispan ...faceam eu cu ani in urma....este mai usor decat checul ca si greutate, pufos si parca nu punea atat ulei ....dar cu siguranta nu mai stiu cum il faceam.In incheiere vreau sa te felicit pentru talent si mai ales pentru pasiunea cu care gatesti ! Mult noroc si bafta, Nina W

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Nina, multumesc foarte mult pentru aprecieri. Ma bucur mult ca iti plac retetele mele. Pandispanul il gasesti aici http://www.bucatarmaniac.ro/2010/05/pandispan-cu-fructe-visine.html. E o reteta cu fructe, dar poti sa faci si fara. Spor la prajiturit!

      Ștergere
  12. acum am bagat tavile in cuptor .sunt fana retelelor tale. da sti ce nu am gasit.musaca de cartofi

    RăspundeţiȘtergere
  13. elena friedmann4 iulie 2013, 18:40

    Acum e la cuptor!!!! Muaaaaaaahhhh si iti multumesc pentru blogul tau nemaipomenit, de cand "te cunosc" am devenit o bucatareasa desavarsita, am lasat-o chiar si pe soacra-mea in urma rau!....:))))

    RăspundeţiȘtergere
  14. Buna Cristi,
    cate grame are un plic de praf de copt (eu am praful de copt intr-un borcanel), mersi frumos.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am la indemana acum, dar e suficient daca pui o lingurita rasa. spor la gatit

      Ștergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...