19 iulie 2009

Salata de ardei copti


Photobucket

Photobucket

Ingrediente: 5-7 ardei de marime medie, sare, zahar, apa, 2-3 catei de usturoi, otet, ulei de masline, piper

Mod de preparare: ardeii se coc. Eu ii coc direct pe flacara de aragaz, dar se pot coace pe disc, pe gratar sau pe ce are fiecare. daca ii coaceti ca mine, direct pe flacara de la aragaz, puteti include in reteta si niste produse de curatat :P.

Se lasa sa se raceasca. Se pot curata sub un jet de apa nu prea puternic. Se pot lasa intregi, asa cum i-am lasat eu, dar daca doriti, puteti indeparta parte cu codita si samburii si ii puteti rupe fasii. Se vor manca mai cu spor.

Se face un dressing din: 200 ml apa calduta, 3 lingurite de zahar, 1 lingurita de sare, 2 lingurite otet, 1-2 lingurite ulei de masline. Usturoiul se taie marunt sau se poate chiar zdrobi. Se adauga in dressing. Se toarna peste ardeii copti. Se asezoneaza cu piper. Se lasa la frigider cel putin jumatate de ora inainte de a se servi. pana a doua zi, insa sunt perfecti.

Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

17 comentarii:

  1. Ce pofta mi-ai facut! Chiar in we asta venea un miros din asta bucurestean pe geam...cica eu voiam sa aerisesc..lol...si mi-a facut pofta de ardei copti.O sa aplic reteta.thanks..arata ft bine

    RăspundeţiȘtergere
  2. Asta am mancat si eu acum 2 seri, cu paine prajita, doar ca eu tai ardeii copti in bucati mici. Uneori ii amestec cu crema de hrean. Bune ambele

    Rox

    RăspundeţiȘtergere
  3. Dar ardei copti in sos de rosii, de ce nu? Dupa ce s-a aurit putin ceapa tocata in ulei se pun rosiile taiate pana se calesc bine si, la sfarsit, ardeii copti (curatati sau nu de cotoare)pentru vreo 3-5 min. Combinatia asta de ardei si rosii e buna si calda cu mamaliguta, si rece cu paine. Mujdeiul de alaturi este 101% obligatoriu.

    RăspundeţiȘtergere
  4. wow arata bine insa prefer cei rosii in schimbul celor albi... sunt mai gustosi :)

    RăspundeţiȘtergere
  5. Kristina multumesc! Sunt foarte gustosi cei rosii.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Felicitari pentru site-ul tau... Iti lasa gura apa!
    Dar am o nedumerire... Cum adica 'se pot curata sub un jet de apa' ?????? De cand ma stiu am avut grija ca apa sa nu atinga ardeii proaspat copti... Am vazut aceasta recomandare cam in toate cartile de gatit - romanesti sau altele...

    RăspundeţiȘtergere
  7. Anonim, multumesc mult. Din experienta, iti spun eu ca n-au nimic. Se curata doar mai usor. :))

    RăspundeţiȘtergere
  8. nu este prea multa apa????????????????

    RăspundeţiȘtergere
  9. Anonim, incearca, si daca nu-ti place poti sa mai arunci din apa. Impreuna cu ardeii, dressingul devine deosebit de gustos. Pe de alta parte, poti sa combini cantitatile cum vrei tu, dupa gustul tau.

    RăspundeţiȘtergere
  10. Eu ii pun pe o tava in cuptorul fierbinte (stau la bloc si nu am chef sa curat tot aragazul). Dupa vreo 15-20 de minute sunt numai bune de curatat (normal ca intre timp ii mai intorci de pe o parte pe alta, ca sa se faca uniform). Cat despre faptul ca se curata in apa... eu de cand ma stiu asa le-am facut si la fel am vazut si la bunica si la mama. Nu prea pot sa imi imaginez cum se poate curata fara, probabil pentru ca nu am incercat asa niciodata :)
    Ador retetele si pozele tale! Esti un exemplu numai bun de urmat la amandoua capitole ;) Spor la treaba!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Mysty, nuna ideea cu ardeii in tava. Stiam ca la vinete nu-i tocmai sanatos sa le coci in tava daca nu vrei sa cureti cuptoru dup`aia pe dinauntru. Sa sti ca am sa incerc! Multumesc mult de tot pentru aprecieri!

    RăspundeţiȘtergere
  12. felicitari pentru tot ceea ce faci,ma bucur ca am descoperit blogul tau!! cu siguranta o sa incerc reteta asta! multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Ardeii dupa coacere se pun intr-o cratita cu capac sa stea la aburit.Capata aroma si se curata foarte usor.

    RăspundeţiȘtergere
  14. La fel ii fac si eu, ii pun intr-o cratita cu capac deasupra, dar ii presar si cu sare grunjoasa.

    RăspundeţiȘtergere
  15. Răspunsuri
    1. cred ca pot sa va sugerez si metoda mea .
      incing cuptorul ,pun intr-o tava cu pereti inalti,hirtie de copt.
      asez ardeii {indiferent de culoare },ii ung cu ulei , la inceput si apoi mai dau cu pensula pe parcurs.
      se coc foarte frumos .
      ii scot si ii astept sa se raceasca .
      se desprinde coaja fara eforturi.
      zeama pe care au lasat-o ardeii la copt nu o arunc .
      dupa racire,curatare ,pun prin strecuratoare zeama peste ei.
      ii las la macerat si cind mincam facem atunci un sotei{dresing}
      nu se murdareste aragazul,se arunca hirtia de copt,nu se pun sub jetul de apa

      Ștergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...