Prajiturele cu afine- Blueberrie cupcakes

afine14
Va povesteam intr-o postare anterioara despre reteta mea perfecta de cupcakes cu vanilie, pe care am folosit-o si ca baza penru cupcakes cu afine. Bineinteles ca puteti folosi orice fel de fructe va plac.

210 gr. faina alba 000
110 gr. zahar
2 oua
125 gr. unt (se poate inlocui cu margarina pentru patiserie) moale
120 ml. lapte rece
1,5 lingurite praf de copt
0,5 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
2 lingurite esenta de vanilie
200 gr afine

Modul de preparare este extrem de simplu. Intr-un vas amestecam toate prafurile (faina, zahar, praf de copt, bicarbonat). Intr-un altul, mixam ouale, cu untul, laptele si esenta de vanilie. Combinam cele doua compozitii si mixam bine de tot, pana obtinem, o pasta omogena. Putem folosi hartie de copt pt. cupcakes sau putem unge formele cu putin ulei sau unt si le putem tapeta cu faina.
Ne folosim de o lingurita ca sa umplem formele: punem o lingurita din compozitie, apoi cateva afine, apoi o alta lingurita de compozitie si tot asa pana umplem 3/4 din forma. Deasupra mai punem cateva afine.
Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mic, aprox. 15-20 de minute in functie de cuptor. Se vor umfla si vor deveni putin aurii cand sunt gata. Putem face testul scobitorii daca nu suntem siguri.

Pofta buna!

20 Comments

  1. ce frumusete de blueberries cupcakes!imi place tare mult cum "cerneluieste "afina aluatul…yummy rau de tot!

  2. Ce as mai putea spune???
    Atat de frumos povestesc chipurile astea …..
    🙂

  3. These look so moist and delicious!

  4. bucatarmaniac

    Alison, multumesc!

  5. bucatarmaniac

    Jenika, multumesc!

  6. bucatarmaniac

    Chef Fresco, thank you!

  7. bucatarmaniac

    Mimi, iti multumesc si iti multumesc pentru premii!

  8. Doamneeee,cum arata!mmmmmmmmmm…super!Ai ceva premii la mine,te astept!

  9. Arata foarte bine, si pozele sunt de exceptie. Felicitari !

  10. bucatarmaniac

    Emy, iti multumesc!

  11. Salivez peste masura. Arata minunat.
    Dupa poze, se vede ca esti maniac.
    Am facut si eu o reteta de cupcakes cu pepene 🙂 Nu arata la fel, dar…

  12. Buna, este prima data cand comentez la tine pe blog dar te urmaresc de ceva vreme. Esti foarte talentat si voiam sa te felicit. Sambata am incercat reteta ta de muffins cu afine, am triplat cantitatile date de tine:)) si vreau sa-ti spun ca pe duminica dupamasa nu mai erau decat vreo 5 bucati. Si mi-au iesit cam 45 de toate:) Sunt absolut delicioase, eu am inlocuit afinele cu visine, mar, si gem. Multumesc mult de reteta ! Mult spor la treaba in continuare. 🙂

  13. bucatarmaniac

    Diana, iti multumesc foarte mult si ma bucur ca ti-au placut!

  14. bucatarmaniac

    Corina, iti multumesc foarte mult pentru aprecieri. :))) Eu am folosit afine proaspete, aici, dar de obicei le folosesc congelate. Sigur, poti sa le folosesti si pe cele din dulceta, sau compot. Ai grija sa le storci bine pe cele din compot.

  15. Buna, in primul rand vreau sa-ti spun ca din cauza ta am devenit si eu "maniaca", dar maniaca dupa retele tale si totodata dependenta de blogul tau. E nemaipomenit. Bravo si felicitari pentru ambele tale talente, cel culinar si cel de scriitor, e combinatia ideala si le indeplinesti pe ambele cu succes. Deci, revenind la motivul pentru care m-am oprit azi la aceasta reteta e ca de mult imi doream sa fac niste muffins si asta va fi prima mea experienta. Asa ca as vrea sa stiu daca afinele pe care le-ai folosit sunt proaspete sau din compot ori dulceata. Se pot folosi oricum?
    Multumesc pentru raspuns si pentru toate retetele postate de tine.

  16. as face aceste blueberry's, dar spune-mi te rog de unde iei formele din hartie??

  17. bucatarmaniac

    Ioana, le-am gasit aproape in toate supermarketurile. Dar din astea cu buline n-am mai vazut. Pe unde sunt ustensile de bucatarie si chestii de ornat torturi, trebuie sa gasesti.

  18. Woooow cu siguranta am sa fac acceasta minunata reteta.Multumesc!

    • bucatarmaniac

      @Mona, creste destul de mult. Pune trei sferturi in tavita. sper ca am raspuns la timp! :))) Mi-ar place sa fiu tot timpulonline, dar din pacate nu am cum :)))

    • eu as vrea sa stiu cat umpli formele cu compozitia , creste mult in cuptor? si adevarul e ca chiar esti molipsitor , deja am preparat doua din retetele tale intr-o singura zi si vroiam s-o fac si pe aceasta dar probabil nu-mi vei raspunde la timp…o las pe maine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*