Supa de macris

supademacris1 (1)

Supa de macris este una din preferatele Mayei. De data asta a tinut neaparat sa o faca ea, asa ca ea a fost bucatarul sef si eu ajutorul de bucatar. A fost destul de complicat pentru ca a trebuit sa folosim aragazul dar am avut mare grija amandoi.

Ingrediente:

O punga mare de macris
500 ml lapte
150 ml smantana grasa
1,5 l apa
2 linguri de faina
3-4 catei de usturoi mari
o legatura mare de marar
un varf de lingurita de chimen macinat
sare, piper dupa gust
2 linguri otet sau zeama de lamaie

Prima data am spalat macrisul si apoi am ajutat-o pe Maya ssa ii rupa coditele. A durat cam 30 de minute, mai ales ca frunzulitele au fost foarte mici (max 5 cm). Mi-a spus Maya ca e mai bine ca sunt asa de mici ca sunt mai bune si cu mai multe vitamine. Cat am curatat, Maya a mancat o parte din macris.

Am trecut la facutul supei propriu-zise. Dupa ce s-a luptat cu usturoiul vre-o 10 minute.(e greu de zdrobit daca ai manute mici). L-am pus la prajit in putin ulei. L-am stins cu lapte si am adaugat si apa. Am lasat compozitia sa dea in clocot, timp in care Maya a mancat jumatate din legatura de marar.

Aici a venit randul Mayei sa amestece faina si smantana+ putina apa ca sa poata invarti mai usor cu telul.

Am turnat compozitia cu smantana si faina in supa, amestecand in continuu. Am si condimentat, dupa instructiunile stricte ale bucatarului-sef.

La final, Maya a adaugat cu mare grija macrisul si mararul pe care in prealabil m-a instruit cum sa il tai marunt.

Am mai lasat supa sa fiarba vre-o 4-5 minute si am luat-o de pe foc. Am mai adaugat doua linguri de otet. Bucatarul s-a declarat multumit de gustul supei asa ca am trecut la mancat.

Trebuie sa recunosc ca supa de macris a Mayei a fost mai buna decat orice supa pe care am mancat-o vreodata.

Pofta buna!

15 Comments

  1. Sunt absolut convinsa ca a fost cea mai delicioasa supa !Orice iese din manutele lor este divin!Bravo Maya!

  2. MAcris…aromatic si acrisor….vai …cum il mai mancam cand eram mic…deja imi imaginez gustul acrisor al supei…
    Super fain…
    Brava!

  3. ce dragut … abia astept ca si fiica mea sa creasca sa putem face anumite lucruri impreuna …felicitari …
    ce vreau sa spun in legatura cu aceasta supa e ca m-ai surprins … eu fac supa de macris de ffff mult timp si este una din supele mele preferat insa eu mereu il faceam dulce si cremos (reteta l-am pus pe blog)… a fost o adevarata surpriza sa vad ca ai folosit ursturoi, marar, chimin si sare …. hmmmm cred ca e buna, nu are ce sa nu fie buna contine numai ingrediente pe care le ador … multumesc de reteta sigurat o sa o incerc …o zi buna

  4. Maya, felicitări!

  5. bucatarmaniac

    Lala, iti multumesc din partea mea si a Mayei!

  6. bucatarmaniac

    Jenika, iti multumesc!

  7. bucatarmaniac

    Tunde, iti multumesc! Si tie un week-end placut!

  8. bucatarmaniac

    M3, Maya iti multumeste!

  9. Am incercat-o si a iesit grozav!

  10. bucatarmaniac

    Alina, ma bucur mult ca ti-a placut! :))))

  11. Nu mai pune sare pe rana! Asta era favorita mea pe vremuri. Intr-un timp gaseam la supermarket macris ($2.50 o cutiuta de macris, imi trebuiau cam 4 cutii, deci fa si tu aritmetica, dar se merita). Acum nu mai e niciunde. Cred ca-mi cumpar seminte si pun ingradina. Oare se va face? Felicitari Mayei! Grozav ajutor mai ai!

  12. si sunt sigura ca vor mai urma si alte minunatii facute de ea!

  13. bucatarmaniac

    @ Laura, sigur ca se face in gradina, nu te necaji. Exact la fel poti sa faci cu frunze de salata verde.
    @ Acusi vine vacanta si ne apucam de filmulete ca abia asteapta! :))

  14. Chiar am primit de curand ceva macris (cules de o babuta din gradina) si m/am hotarat sa fac o supica de macris. Si ma pun eu pe facut supica si pe la jumatate ma trezesc ca eu nu aveam marar (desi eram ferm convinsa ca am). Asa ca am improvizat si am pus leustean, care mie mi s-a parut ca a mers de minune. Data viitoare o sa incerc cu siguranta cu marar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*