
Am primit vre-o treizeci de oua de prepelita proaspete. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa-i fac oua ochiuri mici mici mici, Mayei, dupa care am stat si am cugetat ce sa fac cu restul. De baut nu m-a tentat niciodata sa beau oua crude, oricat de benefic ar fi. Ca am auzit ca ouale astea de prepelita sunt panaceu universal. Or fi! Da` de ce se folosesc in tratarea bolilor de ficat, n-am inteles niciodata. In fine, nu ma bag! Fiecare cu ficatul lui, mai mare sau mai mic. Am auzit ca sunt recomandate alcoolicilor, care dupa luni de zile de tras la masea, fac cate o cura de sapte zile cu oua de prepelita si apoi, o iau de la capat. Hahaha! Cui pe cui se scoate!
Cum va spuneam nu prea mi-au venit idei, si cum mai aveam un avocado, m-am gandit ca ar fi „de fitze“ sa le combin“ in niste aperitive „finutze“.
Ingrediente
10 oua de prepelita
jumatate de avocado
zeama de lamaie
putina smantana
sare
Ouale se fierb tare. Se decojesc si se taie in jumatate. Galbenusul se mixeaza impreuna cu avocado, putina zeama de lamaie, cam o lingurita de smantana grasa si sare, totul dupa gust. Jumatatile de albus se umplu cu aceasta crema si se decoreaza cu ce vreti voi. Se servesc reci, ca aperitiv.
Se pot condimenta picant, dar eu nu am facut-o pentru ca fetelor mele nu le place.
Daca va mai ramane crema, se poate servi intinsa pe paine.
Pofta buna!















Si eu mananc oua de prepelita..fierte(ca si tine nu prea am avut idei niciodata ce sa fac cu ele),acum am gasit…o sa incerc varianta ta!!!
Superbe poze!!!
Fantastic şi mare fotografii! Love it:)
Nu am mancat niciodat oua de prepelita..nu m-am incumetat..trebuie sa recunoastem ca nu arata prea apetisante cu coaja aceea maronie dar arata apetisante asa cum le-ai preparat tu si cred ca o sa incerc ma incumet adica am incredere in gustul tau.
Salutari din Bonn!
am si eu niste oua de prepelita in frigider si nu stiu ce sa fac cu ele si culmea am si avocado.Am dat fara sa vreau peste reteta asta, cautam o prajitura fara oua, am s-o incerc sa vad cum iese 😛
@judy, multumesc mult! Sper sa iti placa! 🙂
@Magic of Spice, thank you! 🙂
@Lale, multumesc mult! Sper sa iti placa. Intr-adevar sunt cam ciudate, dar daca le cureti de coaja sunt ca orice oua normale, doar ca mult mai mici. 🙂
@Biscuite, spor la gatit! Sper sa iti placa! 🙂
Wow! Nemaipomenit!
eu fac o compozitie de parjoale,fierb ouale de prepelita,le cojesc,iau cate un pic din compozitia de parjoale si imbrac ouale apoi le prajesc in ulei incins,se servesc ca aperitiv,sunt nu numai aspectoase (se pot taia in doua dupa prajire)dar sunt si foarte gustoase.(compozitia de parjoale-dupa gustul fiecaruia )
interessant. …multumesc pt.idei ….