
Mi-ar placea sa am de unde sa cumpar peste proaspat, dar din pacate nu locuiesc langa ocean sau langa mare, asa ca trebuie sa ma multumesc cu pestele congelat. Asa se face ca zilele trecute am cumparat niste calcan. L-am pregatit destul de simplu, ca pe caldura asta…. Stiu ca ma tot plang de caldura. Nu e chiar asa de ingrozitor de groaznic :)),dar un cuptor incins in plus ar face diferenta. In concluzie, iata o reteta rapida, usoara, de vara cu calcan si legume:
Ingrediente:
file de calcan (rulouri congelate)
o lamaie
amestec de legume mexican (congelate)
sare, piper
unt
putin ulei de masline
patrunjel proaspat (din productie proprie)
Legumele se fierb in apa cu sare. Se strecoara si se adauga unt.
Calcanul era congelat sub forma de rulouri. L-am decongelat si am infipt cate o scobitoare in fiecare bucata, ca sa nu se desfaca. L-am condimantat cu sare si piper. Am stors deasupra jumatate de lamaie. L-am prajit in foarte putin ulei, cam doua-trei munte pe fiecare parte.
L-am servit cu legumele fierte, stropit din plin cu zeama de lamaie si presarat cu frunze de patrunjel tocate.
N-am stat in bucatarie mai mult de 15 minute, cu tot cu fiertul legumelor.
Pofta buna!












Sper ca, atunci cand ajung la Arad, (si nu mai e mult!) sa-mi "servesti" un calcan d'asta! Sunt mort dupa asa ceva!
😛
PS
fara patrunjel! pls! 🙂