Aceasta este o reteta foarte populara prin restaurantele romanesti, dar cu o reputatie destul de proasta, perpetuata inca din „Epoca de Aur“. Tin minte ca maica-mea o facea destul de des, pe vremea cand eram copil, intr-o tava de chec. Asa i se si spunea: „chec de carne“. Am mai intalnit-o si sub denumirea de „rulada de carne cu ou“ sau „cozonac de carne“ etc. Sigur, fara nici o legatura cu retetarele restaurantelor de atunci, mancarea asta se poate face si civilizat. Adica cu ingrediente de calitate. Eu am reeditat-o zilele astea, si n-a iesit rau deloc.

Ingrediente:
700 g carne tocata amestec porc- vita
1 ou crud
2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse
50 g pesmet
4 lingurite boia dulce
4-5 catei de usturoi zdrobiti
jumatate de legatura de patrunjel taiat marunt sare,
piper dupa gust
100 g cascaval
2 linguri parmezan ras
2 oua fierte
Se face o compozitie ca pentru chiftele. In sensul ca, luati toate ingredientele pana la cascaval (exclusiv) si se amesteca bine. Jumatate din amestecul rezultat se aseaza intr-o tava ceramica termorezistenta si se niveleaza. Urmeaza ouale fierte si feliile de cascaval, asezate ca in imaginea de mai jos. Se acopera totul cu restul de carne. Deasupra se presara parmezan si/ sau cascaval ras. Se da la cuptor la foc mic, pentru aprox 1 ora. Noi am servit-o cu multa smantana, dar merge foarte bine cu o garnitura de cartofi si sos de rosii.
Pofta buna!














Arata demential….o felie pot sa iau si eu???
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Imi place bogul mult tau, de aceea urmaresc retetele pe care le pui iar daca ma intreaba sotia ce sa faca de mancare am de unde alege 🙂
De sarbatori la noi in zona se face acest cozonac de carne si ai dreptate este delicios.
PS cand ai timp si vrei fa poze si la "echpamentele de bucatarie" pe care le ai, in special la cele taioase 😉 care sunt pasiunea mea.
Am recitit reteta si am observat ca sotia nu pune parmesan/cascaval razuit deasupra, multumesc pentru retetele detaliate.
Trebuie sa mai scriu ceva, nu mai face poze asa detaliate ca incep sa salivez si sunt la servici !!!
Judy, multumesc! Chiar te rog! :))
Fuat Genkal
Thank you, but I do not understand your language. :)) Please write at least in english!
Emil, multumesc tare mult! Am sa incerc sa mai introduc in imagini si cate un cutit! :)))
nu va suparati dar muschiul tocat a la stefania apare in retetarul general de arta culinara si nicidecum nu este un preparat pentru restaurantele clasa a-ll-a….asta pentru cei care fac bloguri dar nu au nici cea mai mica pregatire gastronomica…
de ce se cheama muschi ? poti sa-i spui cum vrei , dar tot carne toccata in tava de paine este …nu muschi …si este exact ce americanii numesc meatloaf…ceea ce ziceam …carne in forma de paine !
Caut o reteta de muschi file la cuptor si nu gasesc .