
In ultimele zile, am tot avut chef de mancaruri cu afumatura, asa ca sa simtim pe deplin gustul toamnei. Aveam prin dulap un orez mai ieftin, cumparat asa, de avarie, si m-am gandit ca n-ar fi rau sa-l folosesc ca sa nu mai ocupe loc pe-acolo. Ar fi fost pacat sa-l arunc. Pana la urma a iesit o mancarica gustoasa si n-a durat mai mult de 15 minute.
Ingrediente:
o cana de orez ( cana de 200 ml)
100 g bacon
50 g unt
1 morcov
jumatate de ardei gras
sare, piper dupa gust
un varf de cutit de ghimbir praf
1 litru de apa cu sare
2 linguri de ulei
Orezul fiind mai dubios, l-am spalat bine in cateva ape, si apoi l-am fiert in apa cu sare, vreo zece minute. Trebuie gustat, pentru ca sa il fierbeti exact atata cat va place. Unii poate prefera mai ferm, altii poate il prefera mai moale. L-am strecurat de apa in plus.
In acest timp, am taiat morcovul rondele si adeiul cubulete si le-am calit in ulei (intr-o tigaie antiaderenta), vreo 2-3 minute. Am adaugat si baconul taiat bucatele mici si l-am aruncat peste legume. Am mai lasat un minut-doua. Am condimentat cu ghimbir, sare si piper. Peste toate astea am adaugat orezul fiert si am mai lasat 2 minute la foc mic. Am pus untul deasupra. L-am amestecat incet ca sa se patrunda bine toate aromele.
La servire, am mai adaugat putin unt deasupra si patrunjel. De data asta nu am facut-o ,dar de obicei mai adaug si ceva branzeturi cum ar fi: cascaval, mozarella, brie, branza cu mucegai albastru sau parmezan…
Se poate servi ca si garnitura sau ca si fel principal.
Pofta buna!













Foarte bun orezul – chiar imi amintesc ca am facut si eu ceva asemanator prin iunie si l-am mancat cu niste friptura de vita.
Pacat ca baconul nu este chiar asa sanatos, ca mi-ar placea sa il folosesc mai des la gatit.
Pozele sunt facute cu camera DSLR si lentila macro?
Cat, multumesc. Nici eu nu folosesc bacon, decat rar, de pofta. Nu, pozele nu sunt facut cu DSLR. Sunt facute cu un Oly 570 UZ pe modul macro.
gustos si usor de facut.
Reteta foarte buna pentru studenti. Multumesc 🙂
Foarte bun si foarte usor de facut. Reteta buna pentru studenti. Multumesc 🙂