Degeaba tot vorbesc eu despre sosuri pe aici daca nu vin si cu o halca de carne. Imi place mie sosul de marar da parca mai mult imi place langa o bucatica din asta suculenta. :)) Si stiti ce-mi place mie la friptura asta? Imi place ca faci musai o halca mare, pe care n-o poti manca toata la o masa. Si a doua zi, sau a treia zi, o scoti din frigider si o tai felii. O pui pe niste sandwich-uri … mmmmm… cel mai bun mezel!

Ingrediente:
1,5 kg pulpa de porc degresata
3-4 linguri de ulei
un varf de lingurita praf de ghimbir
sare, piper
3-4 catei de usturiu
1 lingura de mustar frantuzesc, boabe
1 pahar de vin alb
1 cana de apa
sos de marar

Nu va mai repet cum se face sosul de marar, pentru ca il gasiti aici.
Intr-o oala, se pune uleiul la incins, pe aragaz. Cand uleiul este incins, pun halca de carne si o prajesc putin pe toate partile, pana isi schimba culoarea, ca sa se sigileze si sa ramana toate sucurile in ea. Adaug sare, piper, usturoi, praf de ghimbir, mustarul boabe si cana de vin. O acopar cu un capac si o las la foc mic vre-o 3 ore. Timp in care, am verificat-o din cand in cand, am mai intors-o din cand in cand sa se coaca uniform si tot din cand in cand am mai adaugat cate putina apa, din cana aceea de care spunem la inceput.
Cu vre-o 10 minute inainte sa se termine friptura am facut si sosul de marar. Iar iaurtul l-am adaugat chiar dupa ce am luat sosul de pe foc.
Pofta buna!











Draga domnule Maniac, m-ai distrus sentimental si mi-ai lesinat papilele gustative! Acum e musai sa ma infig in prima carmangerie ca sa-mi cumpar minunatia de halca. Intr-adevar, sosul cu iaurt in combinatie cu friptura fac ravagii, iar pentru maine avem friptura, se stieee! O zi minunata si plina de inspiratie sa ai!
Arata extraordinar…bravo!!!
Petite Foury, multumesc foarte mult si pofta buna!
Acum pregatesc si eu meniul acesta,arata bine,la gust ce sa zic,nemaipomenit..
Lili, multumesc mult! Pofta buna!