Pizza cu sunca si porumb

pizza

Nu-i cine stie ce deosebit la pizza asta si cu siguranta nu-i mai deosebita de orice alta pizza.  Mie-mi place ca aluatul de la pizza sa fie subtire. Daca va place sa fie mai gros, puteti sa il faceti linistiti. Aluatul este foarte permisiv din punctul asta de vedere.

Ingrediente:

1 kg faina 00 650 ml apa calduta

4 linguri ulei de masline

1 lingura rasa de zahar

1 lingura rasa sare

14 g drojdie uscata (inca o mana de faina pentru blatul de lucru)

sunca,

mozzarela,

pasta de rosii

porumb dulce fiert (din conserva)

oregano,

sare piper dupa gust

 

Drojdia am inmuiat-o cu putina apa calduta si am adaugat si zaharul. Faina, am cernut-o impreuna cu sarea. Am adaugat drojdia si apa in mijloc si am amestecat cu mana, din interior spre margini (intr-un vas) pana ce aluatul a incepurt sa se lege. L-am turnat pe blatul de lucru pudrat cu faina si l-am framantat sanatos, pana am obtinut ceea ce vedeti mai jos. L-am impartit in doua. O bucata am folosit-o la paine, iar pe cealalta la pizza.
Am lasat aluatul sa dospeasca vreo ora, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop. Am intins aluatul cu mana,  de forma tavii. L-am uns cu putina pasta de rosii (am folosit un bulion de rosii mai scazut, facut in casa)

Am pus deasupra niste bucati de mozzarella (desi ar fi trebuit sa le pun deasupra). Am pus sunca si muuuult porumb. Am lasat-o in cuptorul incins  vreo 15 minute la foc mediu (pot fi si 20 de minute, in functie de cuptor). La final, marginile de aluat se vor desprinde de tava si se vor rumeni putin.

Pofta buna!

pizza

pizza

6 Comments

  1. Mirela Vlăduți

    Yammy, cat de bine arata, iar blatul are consistenta perfecta. I'm slurping

  2. livrează-mi te rog una prin DHL că mor de poftă:(

  3. bucatarmaniac

    Mirela, multumesc mult! 🙂

  4. bucatarmaniac

    Injineru` bine-ar fi sa se poata! 🙂

  5. Ce bine arata, mi s-a facut pofta instantaneu

  6. Daniela Oprea

    ratio la drojdie normala? cat ar fi necesar la aceasta reteta?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*