Muschiulet invelit in sunca (Grill session)

Faina a fost iarna asta! Zapada, gratareli, vin fiert, prieteni… Pacat ca n-a fost de acord si camera foto cu mine. Vroiam sa va prezint Grill-ul Ascona OutdoorChef , mai in detaliu, cu fotografii, dar din pacate nu m-au tinut acumulatorii, din cauza frigului. Asa ca am hotarat sa amanam asta, pe data viitoare.
Important este, ca sa intelegeti cum am facut aceasta retete, sa stiti ca grillul are doua pozitii, una normala de grill, si una inversa, in care intorci toate palniile din interior, sub forma de vulcan. Caldura produsa de cele doua arzatoare se concentreaza perfect acolo unde ai nevoie. Dar vom mai vorbi despre asta, cand vom avea si imagini.

Nu v-ati dorit niciodata sa gatiti pe un vulcan? Pe roca vulcanica am mai auzit, dar direct pe vulcan… numai cu acest grill se poate. 😛

Ieri am primit un mail de la Grill Society  cum ca accesoriile pe care le-am comandat au plecat spre mine. Azi m-am si trezit cu ele la usa (cu toate drumurile inzapezite). Nu m-am putut abtine sa nu testez macar unul dintre ele, asa ca am pus grillul in fuctiune si a iesit ce vedeti voi aici, o reteta simpla, dar foarte gustoasa.
 
Pentru a testa vulcanul am ales plita de fonta.
 
Ingrediente:
1 muschi de porc (muschiulet)
mustar
cateva felii foarte subtiri de sunca afumata
2-3 mere
ghimbir
piper
jumatate de lamaie
Am taiat muschiuletul felii subtiri de 1 cm- 1,5 cm. L-am condimentat cu piper, ghimbir praf si le-am uns bine cu mustar. Fiecare felie am invelit-o cu cate o fasie subtire de sunca afumata si am asigurat-o cu cate o scobitoare, desi nu era neaparata nevoie. Le-am aruncat pe plita incinsa, 2-3 minute pe fiecare parte. Intre timp am taiat niste mere felii si le-am stropit cu putina zeama de lamaie , sa nu se oxideze. Le-am pus si pe ele pe plita. Niste felii de paine mi s-au parut si ele potrivite.
Plita de fonta a captat caldura si a distribuit-o uniform. Carnea a iesit perfecta si suculenta, fara sa fie uscata iar merele s-au copt superb. Plita asta are si ea o smecherie. Are doua fete. Una cu striatii si una neteda. Cea neteda se poate folosi la clatite, pizza si multe alte preparate pe care le vom pregati cu siguranta.
Un avantaj al acestor tipuri de plite, este ca poti sa iti faci un gratar foate rapid (includem si faptul ca grillul se poate folosi in cateva minute de la pornire pentru ca este pe gaz), nu afuma si in plus, la final, trebuie sa speli doar plita nu si restul gratarului. Ce mai! Boierie adevarata!
Pofta buna!

 

 

 

 

 

10 Comments

  1. Mihai T. Ioan

    Cristi, chiar ca esti maniac… dar unul bun !

  2. Ooooo viata mea, cum arata! Ai niste scule! Ce aparat folosesti? Misto gratarul. Am fost la ei pe site si cred ca sa am gratarul asta cand o sa castig la loto.

  3. Te dai mare?

  4. pt o mare mancatoare de carne cum sunt eu, preparatul acesta e o mare ispita..:))

  5. Cata invidie pe capu meu!!!;) Misto rau grataru maestre! si porcul ala.. hmmmm o nebunie!

  6. Ramona Alina

    A ajuns mirosul pânã la mine:)

  7. Mmmm imi cam ploua in gura… :))

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*