Parca imi lipseau fripturile de pe aici, asa ca m-am gandit ca numai bine ar pica una acum. Din pacate, asta pe care o vedeti acum in imagini nu a avut un final fericit, adica nu a mai ajuns pe farfurie, in fata camerei foto. V-a trebui sa va multumiti cu ea direct din oala.
Ingrediente:
2 kg piept e porc
jumatate de litru de bere
o linguita de capere conservate
5 catei de usturoi
boabe de pieper
sare, piper proaspat macinat
3 linguri de ulei
optional , cartofi
Am taiat pieptul de porc felii. Feliile le-am prajit in ulei pe toate partile, doar pentru un minut, cat sa isi schimbe culoarea si sucurile cele gustoase sa ramana inauntru. Am stins cu bere, am adaugat toate condimentele si am lasat friptura sub capac, sa fiarba, la foc mic, pentru mai mlt de o ora si jumatate…poate o ora si 45 de minute. Pe la jumatatea acestui timp, am intors-o pe cealalta parte. In cazul in care se evapora tot lichidul, se mai poate adauga bere. carnea este gata cand este bine rumenita si se desprinde usor de pe oase.
Pe cand carnea era aproape gata, cam cu 20 de minute inainte de final, am adaugat si niste cartofi. Puteti sa faceti asta, daca va doriti si garnitura.
Pofta buna!















Din oalã e mai bun, mai ales sosul:)
Demential arata,trebuie sa-ncerc si eu!Week-end placut!
Cred si eu ca n-a mai ajuns pe farfurie la cat de bine arata!
Ce bunatate!!! Ce bine arata!!! Sunt sigura ca a fost delicios! Fotografiile spun tot!!!
Arata…perfect!
Mi-ai facut o pofta…trebuie sa incerc si eu reteta!
Doamne cat de apetisant arata !!
Duminica placuta.
Te tzuc !
Pe asta sigur o fac si eu in curand!
a mea e pe foc. nu am avut capere, in rest…asteptam cu nerabdare ora 13.30 🙂
Arata demential, dar sunt curioasa: chestia aceea mica prinsa cu scobitori ce este?
merci. aia e din alt film :))) o pulpa de pui dezosata rulata cu o felie de sunca. mi-a ramas de la alta mancare si am pus-o si pe ea acolo.
Am bucatarit si reteta asta! Sa mai spun ca o voi repeta? Doar ca eu nu am vazut pe aici piept de porc, asa ca am cumparat ceva de-i zice pork loin o carne feliata, nu stiu din ce parte, dar avea ceva grasime pe ici pe colo. Super buna, ne-a placut.
CRISTIAN ESTE NEMAIPOMENIT,CHIAR ACUM MI-AM SCRIS RETETA,O VOI FACE CU SIGURANTA!!!!!!!!
esti bun de tot!!!!!!!!!!!!
te mai supar zic eu daca adaugai putin rozmarin si o stingeai cu vin rosu erai cel mai tare oricum esti.Iti doresc succes incearca.
Multumesc pentru reteta:) Am incercat-o (si nu prea sunt prietena cu bucataria) si mi-a iesit:). Am facut cartofi la cuptor cu cimbru ca nu mai aveam loc in cratita cu friptura si o salata de castraveti cu vinaigrette si usturoi. Yummy:)
nu stiam ce sa fac bun in week-end 🙂 Multam de idee!
adaptat la resursele existente: cotlet mic de porc , bere fara alcol, usturoi pisat , de fapt mult usturoi pisat (o capatana si jumatate) absolut exceptional a fost rezultatul. sosul rezultat s-a mancat cu paine . Am avut loc sa pun si mai multi cartofi noi si tot gustul sosului s-a transferat la cartofi.
La foamea care o am acum, am golit farfuria din priviri (cea din ultima poza, evident)
arata foarte bine trebuie sa incercam
Acum m-am apucat..sper sa iasa bine:D
a iesit super..mai bine decat ma asteptam la prima incercare..
buna….am o singura intrebare…berea are un gust amarui, nu iasa sosul amar??? in rest arata super bine!!
buna….am o singura intrebare…berea are un gust amarui, nu iasa sosul amar??? in rest arata super bine!!