Cui ii place spanacul? Noua ne place si ne plac si pastele. Am incercat o reteta usoara, rapida si gustoasa. Sper sa va placa si voua.
Ingrediente
250 de grame de paste fainoase
200 g de frunze de spanac proaspat
50 de grame de mozzarella
25 g unt
2 fire de usturoi verde
ulei de masline extravirgin aromat cu busuioc (optional)
sare si piepr dupa gust
apa pentru fiert pastele
Fierbem pastele in apa cu sare, conform intructiunilor de pe ambalaj. Pentru ca ingredientele din paste difera de la producator la producator, este bine sa respectam timpii de fierbere recomandati pe ambalaj. Strecuram pastele si le lasam la o parte.
Cat timp se fierb pastele avem timp sa spalam foarte bine spanacul, frunza cu frunza, si sa indepartam coditele.
Intr-o tigaie topim untul si adaugam usturoiul tocat marunt. Il lasam 1 minut sa se inmoaie, apoi adaugam spanacul. Il lasam si pe el, cat sa se inmoaie si sa piarda din volum- 2 minute. Adaugam pastele fierte peste spanac, adaugam jumatate din cantitatea de mozzarella si mai lasam jumatate de minut. Servim pastele imediat, cu restul de mozzarela deasupra, sare si piper dupa gust si optional, cu ulei de masline aromat cu busuioc.
Pofta buna!
















Imi place tare mult … ador pastele… si imi plac in combinatia cu spanac!!!…
vreau sa spun ca gatesc niste paste cu carne tocata si sos alb care intotdeauna fac senzatie…Poate o sa ti-o impartasesc vreodata 😀
o daaaa….Simplu si Delicios!!!
facut ca la carte.
Ce bunatate ai gatit! Arata foarte bine!