M-am jucat intr-o zi cu niste castraveti, somon afumat si icre de somon. Fara nici un motiv anume, doar asa de placere. Adica vreau sa spun ca nu a fost o ocazie speciala la care sa am nevoie de un aperitiv. Iata ce a iesit:
Ingrediente:
1 felie de paine prajita
1 file de somon afumat
1 lingura ulei de masline extravirgin
frunze de patrunjel
marar
1 castravete
piper prospat macinat
putina zeama de lamaie
doua-trei lingurite icre de somon
Voi puteti sa aranjati aperitivul cum va taie imaginatia, dar eu va povestesc cum am facut eu. Am taiat painea prajita in patrate egale. Apoi am taiat castravetele in cuburi mari (2,5 cm ). Am invelit cuburile de castravete in fasii de somon si le-am asezat pe cate o feliuta de paine. Pentru ca sa nu se desfaca si pentru o servire usoara, le-am asigurat cu niste scobitori. Le-am lasat la o parte.
Am amestecat uleiul de masline cu patrunjel tocat foarte marunt, cateva picaturi de zeama de lamaie si piper proaspat macinat. Cu dressingul astfel obtinut, am stropit cuburile de mai sus. Am decorat cu icre de somon si frunze de marar! Simplu , delicios si elegant! Se serveste imediat sau se pastreza cateva ore la frigider.
Pofta buna!














O farfurie de vis!
Superba prezentarea!
Simplu si de efect! 🙂
Felicitari!
Arata bine, insa nu arata e pe gustul meu, sper ca voua va palce mai mult decat mie.
Sper sa veniti cu ceva fara peste la urmatoarea reteta.
cum spui, elegant ! Si vorba lui Caragiale: Curat, elegant ! Bravo !
Wooow, ce prezentare, no comment:)
Bravo!