Voi ce faceti cand va raman resturi de friptura? Eu incerc sa gasesc tot felul de gustari pe care sa le prepar cu ea, pe principiul „nimic nu se arunca, totul se recicleaza”. Bine, aproape totul. Dar friptura e chiar foarte buna pentru asa ceva. De data asta am facut niste crostini cu friptura si mozzarella.
Ingrediente:
bagheta integrala
friptura rece de porc (reteta de friptura in bere)
ardei gras rosu
piper
1-2 frunze proaspete de salvie (optional)
unt sau ulei de masline extravirgin
Reteta-i cum nu se poate mai simpla. Se taie felii subtiri de friptura. Bagheta se taie si ea felii care se ung cu cunt sau se stropesc cu ulei de masline. deasupra se aseaza feliile de friptura, cate o frunza de salvie proaspata, daca va place, o felie de ardei dulce rosu (sau iute), iar in varf cate o felie de mozzarella. Se asezoneaza cupiper si se pun intr-o tava. Se dau la cuptorul preincalzit pentru 10 minute sau pana cand mozzarella se topeste.
Se servesc imediat!
Pofta buna!















yuumi <3 mi s-a facut o foame :))
pai in 10 min apuca sa se faca carnea?sau se precoace inainte
e friptura, e facuta gata. citeste cu atentie reteta.
Imi place foarte mult blogul. Sunt zile cand folosesc retetele postate de d-voastra.Felicitari!
multumesc 🙂
grozava idee de "reciclare" a fripturii ramase 🙂