Prajituri din copilarie: Boema

Ne facea mama prajitura asta prin anii 90′ aproape in fiecare saptamana, pentru ca ne placea tuturor foarte mult, mai ales toamna si iarna. Ne si lasa sa o ajutam, sa batem frisca sau sa amestecam in crema. Era foarte important fiecare pas si stiam ca zaharul trebuie pus pe rand, incet, lingura cu lingura…. iar cand era vorba de mancat… ne bateam pe ultima felie!

Mi-am amintit cu drag de toate astea cand am primit de la Rama Maestro provocarea de de a participa la o competitie a dulciurilor din copilarie.

Si stiti ce am facut? I-am scris un mesaj mamei, sa-mi trimita reteta 🙂 Invariabil, cand ii cer mamei o reteta de prajitura, iar compozitia o cere, imi da sfatul pe care il vedeti mai jos. Si probabil nu ma credeti dar nu i-am spus pentru ce imi trebuie reteta. (si da, vorbesc cu mama pe Facebook!)

Concursul este deschis tuturor bloggerilor asa ca daca va tenteaza prajiturile si dulciurile copilariei, trimiteti un mail la mcorbeanu@golin.com pentru a primi `Kitul de Maestro` necesar pregatirii retetei.
Apoi postati reteta pe blogul propriu, insotita de o poveste legata de acest desert si fotografii
cu produsul finit. Trimiteti linkul articolului pe aceeasi adresa de mail pentru a fi incarcata pe platforma www.prajituria.ro si invitati-va fanii sa va voteze!
Premiile sunt super-faine:
Premiul I: invitatie la matinalul „Neatza cu Razvan si Dani”, unde veti pregati o reteta alaturi de bucatarul Vladut, cu mentiunea blogului + voucher in valoare de 250 de euro la eMag
Premiul II: voucher in valoare de 250 de euro la eMag

Premiul III: voucher in valoare de 200 de euro la eMag
Premiul IV: voucher in valoare de 100 de euro la eMag

Clasamentul va fi hotarat 50%  de votul fanilor pe site-ul prajituria.ro si 50%  din decizia juriului format din Vladut de la „Neatza cu Razvan si Dani”, Iozu Stoian, Director Tehnic Unilever si Dana Dogantekin, Deploy Chef Unilever.

La finalul competitiei, cei 4 castigatori vor fi invitati la un Cooking Session special alaturi de Vladut, la Chef Parade pe data de 10 decembrie.

 Asadar va astept pe cat mai multi in competitie si grabiti-va pentru ca  aveti timp doar pana in 1 decembrie! 

Ingrediente:
pentru blat:8 ouă
8 linguri zahăr,

7 linguri făină,
1 lingură cacao
 pentru crema:
400 ml lapte
4 gălbenuşuri
4 linguri zahăr
2 plicuri vanilie
2 linguri cacao
1 lingura rasa amidon de porumb
2×250 g margarina Rama Maestro
300 g zahar praf
pentru decor
500 ml frisca
Se separa 8 albusuri de galbenus. Se bat albusurile, aduse  la temperatura camerei, cu zahărul spuma tare, se adaugă pe rând câte un gălbenuş, apoi lingura de cacao şi apoi făina câte o lingură, incet, amestecand de sus in jos.  Se coace în tava pe hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute. Exact ca la orice pandispan. Faceti testul scobitorii pentru a afla daca este bine copt.
Se lasa la racit.
Intre timp se fierbe laptele cu 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar, 2 plicuri de vanilie, 2 linguri de cacao si o lingura rasa de amidon de porumb, la foc mic, amestecand cu un tel, pana cand se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Margarina Rama Maestro, la temperatura camerei, se bate spuma cu mixerul. Se dauga zaharul praf, treptat, pana cand se incorporeaza si se dizolva complet.  În această compoziţie se adaugă câte puţin din crema fiartă care intre timp s-a racit si se mixeaza la viteza medie. Se continua pana cand se incorporeaza toata.
Crema se întinde peste blat apoi se acoperă cu multă frişcă (din 500 ml de samantana pentru frisca) .
 
Se da la rece, apoi se savureaza alaturi de cei dragi! Nu uitati, va astept la concurs! 

5 Comments

  1. nu poti sa te abtii sa n o faci! 🙂
    cozia

  2. Ce dimensiuni are tava folosita ? ( Elena )

  3. Super! Felicitari. O prajitura fina si eleganta.

  4. Dvornic Elke

    In loc de amidon de porumb se poate pune amidon alimentar de la Gustin Dr Oetker?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*