Hummus cu leurdă – rețeta de post

Hummus cu leurdă

Rețeta de hummus cu leurdă, de post, simplă și gustoasă, gata în doar câteva minute! Leurda proaspătă e cu vibe de primăvară, așa că musai să încercați! Am să revin și cu alte variante de hummus, pentru că v-a plăcut atât de mult rețeta de hummus cu iaurt pe care am postat-o recent, și ați spus acolo în comentarii că mai vreți și alte idei!

Cantitățile pe care le voi scrie mai jos se pot ajusta în funcție de gustul fiecăruia.

Rețeta video de Hummus cu leurdă – rețeta de post

Ingrediente:

  • o conservă de năut (strecurată)
  • jumătate de legătură de leurdă
  • 2 lingurițe tahini (pastă de susan)
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin (și încă puțin pentru pus deasupra)
  • sare,
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • fulgi de chilli pentru decor (opțional)
  • 4-5 linguri din apa în care a fiert năutul (din conservă)

Mod de preparare

  1. Se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie/ blender / chopper și se mixează până când se obține o cremă fină. Se potrivește gustul cu sare.
  2. Când strecurați năutul, păstrați puțin din apa aceea. E nevoie să puneți câteva linguri în hummus, ca să devină cremos.
  3. Pentru un hummus super-fin e nevoie dă îndepărtați coaja fiecărei boabe. Pe mine nu mă deranjează, eu nu o îndepărtez.
  4. Se servește cu ulei de măsline deasupra și cu fulgi de chilli sau boia. E minunat așa simplu, cu pâine proaspătă sau prăjită, cu lipii sau în wrap-uri cu carne. Se potrivește aproape cu orice.

Dacă ți-a plăcut rețeta de Hummus cu leurdă, poate încerci și Crema de brânză cu ceapă și boia sau poate preferi o rețetă de Hummus în stil italian care este gata în maxim 10 minute și o puteți face oricând. De asemenea este o rețetă vegetariană și perfectă în post, dar și ca aperitiv la petreceri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*