
Îmi place orice rețetă în care apare cuvântul brânză, așa că găsesc mereu câte una nouă de încercat! Grana Padano este o brânză maturată excelentă, cu o aromă delicată și se topește perfect în cuptor, așa că am pus din belșug.
Dovlecei umpluți cu o cremă delicioasă de ricotta și Grana Padano în sos de roșii este rețeta pe care v-o propun astăzi! Este o rețetă simplă, cu arome italiene! E gata foarte repede, are ingrediente puține, dar foarte gustoase și e foarte savuroasă!
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 250 g passata de roșii
- 50 g Grana Padano DOP
- 200 g ricotta
- 2 căței de usturoi
- mărar
- sare, piper
- fulgi de ardei iute
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
- Într-o tigaie sau oală cu mânere rezistente la căldură, se pune uleiul de măsline, usturoiul, sare, pipper și fulgii de chilli, la foc mic, jumătate de minut.
- Adăugăm passata de roșii și lăsăm totul să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute.
- Apoi, pregătim o cremă din brânză ricotta Grana Padano dat pe răzătoare și mărar. Adăugăm sare și piper după gust.
- Tăiem fâșii subțiri de dovlecel. Le umplem cu câte o lingură de cremă de brânză, apoi rulăm. Procedăm la fel până când terminăm toată brânza.
- Așezăm rulourile peste sosul de roșii. Deasupra adăugăm multă brânză Grana Padano dată pe răzătoare, sau chiar felii subțiri dacă vă place. Dăm totul la cuptor la 180° C pentru aproximativ 30 de minute. Servim imediat!
Tips & Tricks:
Sosul e mai gustos dacă adăugăm în el și câteva frunze de busuioc proaspete. De asemenea, frunzele de busuioc sunt perfecte pentru decor, la servire!
Poftă bună!











