Dovlecei umpluți cu ricotta și Grana Padano în sos de roșii

Îmi place orice rețetă în care apare cuvântul brânză, așa că găsesc mereu câte una nouă de încercat! Grana Padano este o brânză maturată excelentă, cu o aromă delicată și se topește perfect în cuptor, așa că am pus din belșug.

Dovlecei umpluți cu o cremă delicioasă de ricotta și Grana Padano în sos de roșii este rețeta pe care v-o propun astăzi! Este o rețetă simplă, cu arome italiene! E gata foarte repede, are ingrediente puține, dar foarte gustoase și e foarte savuroasă!

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 250 g passata de roșii
  • 50 g Grana Padano DOP
  • 200 g ricotta
  • 2 căței de usturoi
  • mărar
  • sare, piper
  • fulgi de ardei iute
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Într-o tigaie sau oală cu mânere rezistente la căldură, se pune uleiul de măsline, usturoiul, sare, pipper și fulgii de chilli, la foc mic, jumătate de minut.
  2. Adăugăm passata de roșii și lăsăm totul să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute.
  3. Apoi, pregătim o cremă din brânză ricotta Grana Padano dat pe răzătoare și mărar. Adăugăm sare și piper după gust.
  4. Tăiem fâșii subțiri de dovlecel. Le umplem cu câte o lingură de cremă de brânză, apoi rulăm. Procedăm la fel până când terminăm toată brânza.
  5. Așezăm rulourile peste sosul de roșii. Deasupra adăugăm multă brânză Grana Padano dată pe răzătoare, sau chiar felii subțiri dacă vă place. Dăm totul la cuptor la 180° C pentru aproximativ 30 de minute. Servim imediat!

Tips & Tricks:

Sosul e mai gustos dacă adăugăm în el și câteva frunze de busuioc proaspete. De asemenea, frunzele de busuioc sunt perfecte pentru decor, la servire!

Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*