Pandișpan cu mere – rețeta video

Pandișpan cu mere sau prăjitură răsturnată cu mere pentru că aveam prea multe mere. Compoziția este foarte simplă, cu foarte puține ingrediente și totul e gata foarte rapid. Așa că dacă aveți câteva mere cu care nu aveți ce să faceți, aceasta e prăjitura ideală.

Ingrediente:

6 ouă
120 g făină
120 g zahăr
puțină sare
4-6 mere
50 g unt
1 lingurița Scorțișoară
2-3 linguri de zahăr pentru mere

Mod de preparare Pandișpan cu mere

  1. Am curățat merele și le-am tăiat cuburi. Am pus untul la topit într-o tigaie, apoi am adăugat merele și zaharul și le-am lăsat la foc mic, amestecând constant, până când s-a evaporat tot sucul lăsat. Nu durează mai mult de câteva minute. La final am adăugat scorțișoara și am lăsat merele la răcit.
  2. Am mixat albușurile a 6 ouă cu puțină sare ( o priză de sare). Am adăugat zahărul (120 g) treptat, câte o lingură. Apoi am adăugat tot treptat, câte un gălbenuș de ou, mixând în continuare, la viteză mică.
  3. Am oprit mixerul și am început să adaug făina treptat, câte o lingură, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.
  4. Am uns o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm cu unt și am așezat merele în ea. Deasupra am turnat copoziția de pandișpan.
  5. Am dat prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180° C pentru aproximativ 25 de minute ( sau pana când scobitoarea rămâne curată, dacă faceți testul scobitori)
  6. Am răsturnat prăjitura pe o farfurie cât încă a fost fierbinte. A ieșit foarte pufoasă și gustoasă.

Dacă vă place, se poate însiropa cu suc de mere sau cu sirop de zahăr ars. E minunată, rece de la frigider.

Poftă bună!

sectiune pandispan cu mere

Poate încerci și Rețeta de Choux a la Creme , o rețetă simplă care iese sigur.

Sau Tortul de mocovi care e incredibil de bun!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*