Rața cu portocale la grătar- winter grilling | rețeta video

rata la gratar 1

Episodul 12 din seria „Grătar pentru maniaci“ este despre winter grilling, pentru că nu se putea altfel. Una din marile avantaje ale unui grătar cu capac este că poți să faci grătar pe orice vreme. Chiar și dacă viscolește. Iar dacă rețeta e cea care trebuie, nici măcar nu trebuie să stai lângă el. Îl poți privi din când în când pe geam, de la căldură, cu un pahar de vin în mână.

Rața cu portocale puțin afumată la grătar e cea mai grozavă friptură pe care o poți pune pe masa de Crăciun sau Revelion. Dacă nu ai un astfel de grătar, mai ai încă timp să vorbești cu Moș Crăciun.

REȚETA VIDEO DE RAȚĂ CU PORTOCALE LA GRĂTAR

Ingrediente

 • o rață întreagă aproximativ 2 kg
 • 3-4 portocale
 • jumătate de ceapă
 • sare și piper
 • condimente pentru carne de pasăre
 • chipsuri pentru afumare din lemn de cireș (opțional)

Cum se face rața cu portocale la grătar

 1. Pregătim cărbunii pentru grill. Este recomandat să folosim cărbuni sau brichete cu ardere mai îndelungată. Cărbunii sunt perfecți atunci când nu mai ard cu flacără și sunt acoperiți de un strat gri de cenușă. Așezăm cărbunii doar pe o parte a grătarului pentru a putea găti indirect.
 2. Punem chispurile de afumare la înmuiat în puțină apă sau vin, pentru minim 30 de minute.
 3. Pregătim rața. Tăiem cuburi o portocală decojită și jumătate de ceapă. Asezonăm interiorul raței cu sare și piper și o umplem cu bucățile de portocală și ceapă.
 4. Așezăm rața pe grătar în partea sub care nu sunt cărbuni deci vom folosi tehnica „indirect grilling“.
 5. Închidem capacul și coacem rața 2 ore la 160 de grade Celsius.
 6. După 2 ore adăugăm chipsurile de afumare peste cărbuni. Închidem din nou capacul și coacem încă 2 ore la 160 de grade Celsius. Datorită pâlniei specifice grătarelor Outdoorchef, toată grăsimea scursă din rață va fi colectată în recipientul din mijlocul grătarului, nu va curge în foc și nu va aprinde cărbunii.
 7. La final, punem pe grătar câteva portocale tăiate bucăți mari, pentru 2-3 minute. Servim rața alături de portocalele coapte cu orice fel de garnitură doriți!

Poftă bună! Mulțumim Outdoorchef România pentru suportul acordat în realizarea acestei serii de video-rețete!

rata la gratar 2

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*