Gem de coarne

gem11

Am fost intr-o mica excursie pe dealurile Siriei (Arad), la cules de coarne si mure si bineinteles pentru relaxare.

Asa ca, coarnele astea cu care am facut acest gem minunat de aromat si gustos, nu sunt culese de oriunde, ci chiar din paradisul parapantistilor! Aceasta zona, este cunoscuta de iubitorii acestui sport si chiar se organizeaza aici numeroase concursuri nationale si internationale de parapanta.

Am avut noroc si am dat peste doi parapantisti care tocmai isi luau zborul asa ca am vazut si eu minunatia. Frumos sport! Frumoase coarne! Bun gem!

Cum am facut gemul? Complicat!

Samburii se scot foarte greu, asa ca daca aveti de gand sa faceti, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Samburii coarnelor sunt mari, iar fructul in sine este asemenator cu maslina la textura si consistenta.

In rest, daca treceti de scosul samburilor e ca la orice gem obisnuit. Am turnat deasupra niste zahar, nu stiu cat, dar puteti sa il adaugati treptat si sa gustati. Dupa o apreciere ochiometrica , chred ca intra cam jumatate de cana de zahar la o cana de coarne fara samburi. Si le-am pus la fiert la foc mic. Le-am fiert o vreme si am amestecat din cand in cand ca doar pusesem zahar si atunci se poate arde foarte usor. Cand mi s-a parut ca fructele s-au inmuiat suficient si siropul s-a ingrosat, am oprit focul.

Le-am lasat sa se raceasca, apoi am le-am mai dat un clocot. Mi-a iesit un borcanel mic. Gemul e chiar mai gustos decat compotul si merita incercat. Am sa mai fac si alta data!

Pofta buna!
gem2

22 Comments

  1. bucatarmaniac

    Pai tu cam ce crezi? Oi fi eu maniac, dar cu sporturile extreme nu le am! Cu focu si cu cutitu ma mai joc..da cam atata! 😛

  2. Minune de minune! Nu am mai văzut aşa ceva de pe vremea când făceam practică în şcoala generală.
    Adică, io ce să înţeleg, că ai făcut gemu' în aer, cât ai zburat cu parapanta? :))

  3. I have never tried this jam before, it looks like the gemstone, ruby!

    Are you in the photos playing paragliding??? WOW!!!

  4. Fotografiile tale sunt o sursa de inspiratie pentru mine.
    Te asteapta un premiu la mine pe blog, te invit sa-l ridici.
    O seara buna!

  5. Beautiful photographs! Never seen this kind of fruit before, so vibrant and look delicious!

  6. Fotografiile arata excelent iar gemul delicios.

  7. Daca aroma faptelor gastronomice nu poate razbate de dincolo de lumea internauta , ceea ce ma face sa revin mereu cu pasiune pe blogul tau e calitatea si tehnica deosebita a fotografiilor dar si aplecarea aproape de perfectiune spre compozitiile tale culinare.
    De mult imi doresc sa am timpul necesar pentru a putea scrie si retete la ceea ce creez eu insa nu am acest lux. Sper sa nu te superi daca din cand in cand am sa "fur" din tainele si secretele tale….

  8. Beautiful jam, beautiful photos!

  9. gem de coarne,gem de… placere cind contemplu pozele tale…si asta se premiaza…macar virtual!te asteapta 2 premii noi -noute la mine!

  10. Vai ce bine arataaa. Imi lasa gura apa. Nici n-am stiut ca au iesit deja coarnele. Ii musai sa ma duc si eu la cules in weekend atunci. Mie-mi plac tare mult si crude si sub forma de ceai.

    Rox

  11. bucatarmaniac

    Kenny, thank you. I`ve never tasted these fruits before! These is my first time. And no! That is not me! 🙂 Wish it was…

  12. bucatarmaniac

    Jasmine, iti multumesc si iti multumesc din suflet pentru premii!

  13. bucatarmaniac

    Elra, thank you. Nature can take all the credit for the beautiful and tasty fruits!

  14. bucatarmaniac

    Calin, multumesc!

  15. bucatarmaniac

    Pitikuljenika, iti multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase. Am vazut la tine pe blog niste retete excelente!

  16. bucatarmaniac

    Tan.wiratchada, thank you!

  17. bucatarmaniac

    Alison, iti multumesc si iti multumesc mult pentru premii!

  18. bucatarmaniac

    Rox, iti multumesc pentru aprecieri (pentru toate) !

  19. Cam prea multa munca !!!nu as fi avut atata rabdare sa le curat pe fiecare in parte:)) Eu am facut anul trecut o marmelada (i-am zis eu)iar metoda de indepartare a samburilor folosita de mine e mai "blanda" :))
    Uite-o aici daca te intereseaza 🙂 http://bucatareselevesele.blogspot.com/2010/08/marmelada-de-coarne.html

  20. Marciano_Nuzzo_KOgoLAnd

    HiperTare gemul! Extraordinar pus in valuare de fotografie/fotografii.
    O dulceață de trandafir ai încercat?
    Dacă nu…recomand demersul!!!
    Felicitări pentru calitatea produsului finit!

  21. Din coarne se poate face gem si fara fierbere.Coarnele trebuie sa fie coapte foarte bine.Se paseaza prin sita(ciur).Compozitia rezultata se amesteca cu zahar cateva ore bune pana zaharul este topit.

  22. Varianta lui anonim o stiu si io , mai exact cata cantitate de sirop obtzii atata zahar trebuie adaugat… iar la amestecat se amesteca cu lingura de lenm pana cand sta lingura in picioare…. de obicei necesita mai multe maine dibace.
    R

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*