Gem de mure

mure4

Ingrediente:
mure, zahar

Murele le-am cules de pe dealurile Siriei. N-au fost ele toate foarte coapte, dar au fost foarte dulci, zemoase si numai pune pentru cateva borcanele cu gem.

Cantitatea de zahar pe care am folosit-o a fost de 350 de gr. la un kg, dar cel mai bine e sa puneti zaharul in 2-3 etape ca sa puteti controla gustul.

asa ca am pus putin zahar peste mure si le-am lasat vre-o 2 ore la frigider pana au lasat zeama. Le-am pus la fiert si le-am fiert pana au inceput sa se ingroase. La final am gustat si am mai pus zahar. Am lasat gemul sa se raceasca si apoi, inainte sa il pun in borcane i-am mai dat un clocot. In timp ce le fierbem trebuie amestecat destul de des.

Se pot pastra in borcane sterilizate pentru iarna. Nu este nevoie de conservant.

Pofta buna!

mure1

Etichete pentru borcanele cu gem de mure pentru printat: (pentru a copia pagina cu etichete, click pe imagine pentru a o mari la dimensiunea initiala). Mai multe variante de etichete gasiti aici.

25 Comments

  1. Lovely jam! Those blackberries are making me hungry!

  2. Look lovely and tasty jam! Your picture make my mouth watering!!

  3. My God!!!
    This time for real.

    Să vezi ce-ţi fac dacă te prind, Viorele!

    Totuşi, stau cuminte, eu am un secret cu frăguţele… cu Frăguţa.

  4. bucatarmaniac

    Chef Fresco, thank you!

  5. bucatarmaniac

    Tan.wiratchada, thank you!

  6. bucatarmaniac

    M3, sa vezi ce-i fac eu lui Viorel, daca il prind inaintea ta! Si eu am un secret cu nuci verzi!

  7. Da, da… Eu am două secrete.

    Nucile verzi îs deja în borcane, ştiţi voi. Le luăm ca medicament la iarnă, cu apă rece.

    Mă, voi ce sărăcie mai faceţi? Haideţi la o bere la pisica albastră, mai bârfim, am bancuri noi, le spun şi pe blogul tău, de vrei.
    Haideţi la bere mă.

  8. bucatarmaniac

    venim la o bere, poate chiar la doua. la pisica. cand?

  9. Mâine, de la ora zece dimineaţa.

  10. bucatarmaniac

    dimineata lucrez:)
    mai spre seara?

  11. Off… Seara? La cât?

  12. bucatarmaniac

    asa pe la 18.30, ii tarziu?

  13. Nu e târziu, vin. :p

  14. bucatarmaniac

    ok. venim cu Maya.
    fara Vio ca nu este in arad.

  15. Bun. Şi-un borcan micuţ cu dulceaţă, ok?

  16. bucatarmaniac

    s-a facut:)

  17. Fain…
    Auzi, bre, da' pe ce ai pus gemu', că chestia aia albă din ultimile două poze are textura unei cuverturi. :))))

  18. Pentru ca ma incanti mereu cu pozele tale… 😀 am un premiu pentru tine! (Il gasesti pe http://nik26-nik26.blogspot.com/2009/08/premiu-de-la-oana.html.)

  19. Mmmmmmmmmm! Gem de mure!!!!
    Am facut si eu un gem de afine saptamana trecuta. E dupa reteta mea proprie, nimeni nu mi-a zis cum sa il fac.Il tin in frigider ca sa nu fiarba.
    Dar nu iti zic mai multe pentru ca tocmai mi-a venit o idee si mai intai o sa o pun pe blog la mine. Te anunt cand o fac publica.

  20. minunate murele tale gemuite!asa ca te astept cu premii!

  21. bucatarmaniac

    Nelinistitule, chestia aia alba care are textura unei cuverturi este orez expandat.

  22. bucatarmaniac

    Nik26, iti multumesc foarte mult pentru aprecieri si pentru premiu.

  23. bucatarmaniac

    Drawforjoy, m-ai facut curios!

  24. bucatarmaniac

    Alison, iti multumesc foarte mult pentru aprecieri si pentru premiu!

  25. Kersten Monica

    Prima data cand am facut gem de mure: astazi. Pentru ca astazi am avut mure. Felicitari pentru reteta, gemul a iesit excelent! Este singura reteta pe care am gasit-o simplu explicat, fara "contraindicatii" de genul – sa nu faci asa, sa te uiti atent la, vezi sa nu se intample, atentie la… Atatea contraindicatii am gasit la alte retete ca ma apucase frica si-mi trecuse sa mai fac ceva. Ma gandeam sa mananc murele toate. Multumesc frumos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*