
Am gasit si mure si cimbrisor din belsug. E sezonul lor asa ca va sfatuiesc sa mergeti sa culegeti daca aveti vre-o padure prin preajma. Lasati de-o parte cumparatul din piata si faceti o excursie la aer curat. Va spun eu ca murele pe care le veti culege vor fi mult mai bune decat cele din piata. Incercati , insa, sa le evitati pe cele de pe marginea drumurilor aglomerate.
Ingrediente:
5 oua
jumatate de cana de ulei
1 cana de lapte
jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
jumatate de lingurita de praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
12 linguri de zahar
vre-o doua cani de faina
mure, cate aveti
Ouale la temperatura camerei se separa. Albusurile se bat cu un varf de cutit (mic) de sare, pana obtineti o spuma consistenta. Se adauga uleiul, laptele, zaharul vanilat si galbenusurile frecate cu zaharul. Se amesteca usor de jos in sus
Se adauga si praful de copt impreuna cu bicarbonatul. Este bine sa le stingeti cu o lingurita de otet. Se mai amesteca putin.
La final se adauga faina. Am zis aproximativ 2 cani, pentru ca fetele nu-si mai amintesc cat au pus. Mi-au spus insa ca trebuie sa obtineti o compozitie putin mai groasa decat la chec, care sa nu permita fructelor sa se lase la fund. Nu-i nici o problema ca iese si daca puneti putin mai multa sau mai putina faina.
Se amesteca usor, tot de sus in jos.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar deasupra se presara murele. Se da la cuptorul incins la foc mediu, as spune eu (desi la cuptorul cu lemne este greu sa controlezi flacara daca nu-l cunosti foarte bine.).
Trebuie sa stea la cuptor cam 30 de minute, dar cel mai bine este sa faceti testul scobitorii.
Pofta buna!
















mmm… salivez 😀
:)))
Ma imbolnavesc pozele tale…
:)))!
wow!cat de bine arata aceasta prajitura,bag mana prin monitor sa fur macar o mura!
Ellena, multumesc! :)))
cand
se pun cele 12 linguri de zahar
?
cand se pun cele 12 linguri de zahar?
cand se pun cele 12 linguri de zahar
cand
se pun cele 12 linguri de zahar
?
Se amesteca cu galbenusurile, dar oricand este bine.Nu-i o reteta pretentioasa. Am uitat sa scriu. Merci pentru atentionare. Spor si pofta!