
Imi doresc de foarte mul timp sa fac flori de dovlecel umplute, dar pana acum n-am avut de unde sa le iau. In ultima excursie, am primit de la niste prieteni si le-am transportat intr-un pet cu apa rece, ca sa nu se ofileasca. pana acasa. Le poti tine si cateva zile la frigider daca le pui intr-un vas cu apa. Florile de dovlecel sunt foarte sensibile si se ofilesc imediat ce sunt culese. Totusi, taindu-le cu codita si punandu-le imediat in apa rece, din fantana, am reusit sa le prelungesc viata, cateva ore, pana am ajuns cu ele la frigider si implicit la branzeturi. 🙂
Ce pot sa va spun! Au fost excelente! Mayei i-au placut foarte mult. Ba chiar am facut si un desert cu ele, pentru ca am avut destule. Dar despre asta, intr–o alta postare.
Ingrediente:
flori de dovlecel
mozzarella
cascaval
cas proaspat de vaca
un ou
1 lingura de faina
apa minerala
sare, piper,
apa minerala
Florile de dovlecel se spala bine . Daca doriti puteti sa indepartati coditele si pistilul, eu nu am facut-o (din motive estetice, ca de mancat nu le-am mancat).
Oul se bate si se amesteca cu faina, se adauga sare si piepr dupa gust. Se adauga apa minerala cat sa obtineti o compozitie putin mai subtire decat cea pentru clatite.
Faramitati, rupeti sau radeti branzeturile. Amestecati-le si cu compozitia obtinuta, umpleti florile, cu mare grija. As fi adaugat si marar tocat marunt, da` din pacate n-am avut pe moment. Rasuciti putin varful petalelor, apoi dati-le prin compozitia cu faina. Prajiti in ulei incins, pe toate partile pana devin aurii. Serviti imediat.
Pofta buna!














Beautiful, just beautiful!
thank you, Ryan!
Ce bine arată! 🙂 Ce gust au? Da, ştiu, de flori de dovlecel. N-am mâncat niciodată şi nu pot face o asociere cu o aromă anume. 🙂
Adelina, multumesc! Au gust, aroma si miros de dovlecel, dar mai fina. Dupa ce le prajesti devin moi si fine.
Seamana cu trigoanele 😀 Super reteta !
Those look GREAT. Would love a "hall tree" from the CSN stores.Hehe=)
Sindy, multumesc!
Eric, Iulia, Maile and Audrey, thank you!
Laura, nu e de pe balcon, dar la anu vor fi! :))) Multumesc mult, Laura, in special pentru sfaturi. Daca nu-mi spuneai tu ca se pot pastra, nici nu le culegeam. :)))
Arata putin spus sublim!!! Cand am vazut poza pe fb am crezut ca sunt primele flori din productia de pe balcon. Nu ai mai reusit sa plantezi dovlecei anul asta?
Aluatul pe care ni l-ai recomandat este cel mai bun dintre toate pentru ca ies atat de crocante si bune datorita apei minerale!O minune! Multumim mult de reteta si sa va fie de bine!!
Buna,
Ti-am urmarit de cateva zile blogul. Mi-a placut istorisirea cu porcu':).Este specific porcusorilor de guineea sau este ceva special?
Sunt rezidenta in Canada ca atare ma inscriu pentru certificatul cadou, intodeauna sunt in cautare de tigai si ustensile de bucatarie. Mi-ar place niste ustensile de gratar (http://www.csnstores.com/Mr.-Bar-B-Q-02099P-MBQ1002.html) si o invelitoare. Tocmai am achizitionat un BBQ dar accesoriile le-am lasat pe luna viitoare. Aici incercam sa mancam cat mai sanatos, abunda de mancare chimica ieftina dar preferam sa platim un pic mai mult si sa cumparam de la ferme. adresa de email gruiada@yahoo.com
Xicutza, multumesc. Nu stiu daca este specific porcusorilor, dar probabil ca are simturile mai dezvoltate decat noi si sesizeaza prezenta chimicalelor in mancare. Sau poate pur si simplu e un rasfatat. Cat despre certificatul cadou, nu-i nici o problema. Am sa iau in considerare al doilea comentariu. :)))
Great job with those lovelies!!! I do love my squash blossoms!
Salut tuturor,
intradevar o treaba faina florile de dovleac.Noi mancam de ani de zile flori de Zucchini aduse din Italia.Anul trecut am semant plantele noastre din seminte cumparate in Elvetia, special pentru flori.
Aici linkul:
http://www.kcb-samen.ch/shop/product.php?products_id=910228
Zucchino da Fiori
[020550](Cucurbita pepo)