
Ne-am cam saturat de muraturile obisnuite: castraveti, gogosari, ardei cu varza etc… . Am gasit sfecla rosie la piata si am cumparat cateva bucati. De obicei, salata asta nu o pregatesc pentru conservare. Sfecla rosie se gaseste aproape tot timpul anului si o pot pregati imediat, doar atunci cand avem nevoie. Salata de sfecla rosie este foarte usor de facut. De aceea nu cred ca merita sa o cumparati gata facuta, in principal, pentru faptul ca este saturata de conservanti si alti aditivi alimentari.
Ingrediente: 2-3 bucati sfecla rosie seminte de chimen hrean ras sare otet
Este recomandat sa alegeti sfecla mai mica, pentru ca se fierbe mai usor. Se spala foarte bine si se pune la fiert in multa apa, cu tot cu coaja. Nu trebuie taiate in doua sau in patru, pentru ca isi pierd din gust si savoare. Se lasa la fiert sub capac aproximativ 3 ore, in functie de dimensiuni. Sunt gata cand furculita trece usor prin ele. Se lasa la racit si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, baghete, rondele sau cum doriti. Se pot da prin razatoare daca asa va place. Se face un dressing din apa, sare, otet, chimen. La o cana de apa, se pune o lingurita de sare, 3 linguri de otet (eu folosesc otet de mere) si cateva seminte de chimen. Se amesteca bine, se toarna peste salata. Daca doriti, puteti adauga si hreanul odata cu dressing-ul, dupa gust. Mie imi place sa il adaug in momentul servirii pentru a-si pastra culaoarea si aroma intacte. Salata de sfecla rosie se poate pastra pentru cateva saptamani intr-un borcan inchis ermetic, in frigider.
Pofta buna!












Asa de mult imi place sfecla asta!! Mi se pare insa ca miroase tare urat cand fierbe asa ca evit sa pregatesc.
Dar vaaai, ce buna e! 😀
Dianais, intr-adevar nu miroase extraordinar cand fierbe, dar nu pot sa zic ca miroase urat. In schimb, merita, la cat e de buna!
Dar ce constructie ai facut din sfecla!!! Cata imaginatie, dom'le…
Felicitari sincere.
Si mie-mi place salata asta, iar cu hrean este mi-nu-na-ta.
Liana
Liana, multumesc mult. pai mai trebuie sa ne si jucam si sa ne distram cand facem mancare 🙂
Sa incerci sa coci sfecla la cuptor, dureaza un pic mai mult, dar iese mult mai dulce si mai gustoasa, pentru ca isi pastreaza tot sucul natural. Inaninte si eu o fierbeam, dar de cand am descoperit aceasta metoda nu o mai prepar altfel. Anyway, bestiale pozele…
Permiti? De ce nu o coci si apoi sa o pregatesti asa cum spui. E mult mai savuroasa. Crede-ma!
Fac si eu foarte des acest preparat,doar ca eu o prepar intr-o abordare mai taraneasca :))
eu rad sfecla rosie,si apoi o amestec cu hreanul preparat deja (am zeci de borcane tot timpul) si apoi adaug cateva picaturi de ulei de masline si condimente dupa gustul fiecaruia (eu merg doar pe piper si sare).
merge de minune alaturi de porc!
se poate pastra pe iarna?
se poate pastra mai mult timp pe iarna?
3 ore la fiert ….totusi cam mult