

Am congelatorul plin cu fructe și mă gândesc că mai puțin și vine primăvara. Trebuie obligatoriu să le folosesc până atunci, pentru că dacă apar cele proaspete am să am nevoie de spațiu acolo. În cel mai rău caz le voi transforma în gemuri sau dulceață. În nici un caz nu am să le arunc. Însă până atunci mai pot să fac niște prăjituri cu gust de vară.
Ingrediente
350 g biscuiti…de care-aveti
500 g branza dulce
3 linguri de smantana grasa, obisnuita
150 g unt
1 ou
2 plicuri de zahar vanilat
aprox. 8 linguri de zahar (de preferat, dupa gust)
100 g afine (eu am folosit congelate)
Ingredientele la temperatura camerei se lucreaza mai usor, dar nu se strica prajitura daca sunt reci, in acest caz.
Am pus biscuiti in robotul de bucatarie si i-am zdrobit numai cat sa nu se faca praf. Adica, am apasat de 2-3 ori pe functia pulse.
Am topit untul si l-am turnat peste biscuiti (vezi foto de mai jos). Am amestecat bine pana s-au incorporat toate firimiturile. Am turnat amestecul obtinut intr-o tava antiaderenta si l-am presat bine cu o lingura, inclusiv pe margini. Peste blatul de biscuiti am pus afinele congelate. Se pot folosi si proaspete. Pueteti sa inlcouiti cu alte fructe sau chiar cu dulceturi.
Amestecati branza cu smantana, zharul vanilat si zahar dupa gust, apoi adaugati si oul intreg. Omogenizati bine si turnati peste afine. Nivelati crema cu un cutit si intr-oduceti tava la cuptor, acoperita cu o folie de aluminiu, la cea mai mica temperatura posibila (la focul cel mai mic) pentru aprox. o ora. Cuptorul meu e cam naravas la chestii din astea, asa ca am pus o tava dedesubt si in ultimele 10 minute l-am lasat intredeschis.
Prajitura nu trebuie sa se rumeneasca deasupra. Cand observati ca a prins o foarte putina culoare, probabil ca este deja gata, chiar daca vi se pare ca mijlocul este putin moale. Dupa ce se va raci, se va intari.
Pofta buna !
















Magnifique!
J'aime tout – la recette et les photos 🙂
This cheesecake sounds great! What a good way to use up some fruit!
Arata de milioane ! Pare ca nu ia prea mult timp asa ca voi incerca sa o fac si eu. Cele bune!
Ce bine arata! Minunat! Cred ca ar fi timpul sa incerc si eu un cheesecake:D!
Buna reteta ta! rapida si economica! Eu am niste visine in congelator asa ca o sa fac si eu prajitura!
so pretty!
This is so delicious, thanks for sharing!
I love the fruit tucked between the crust and the cheesecake. Such pretty layers!
Looks outstanding!
Flora, dureaza mai mult statul in cuptor, in rest, nu-i mare lucru. oricum se mananca mult mai repede decat se face 😛 :))) Spor la prajiturit!
Anoushka, je vous remercie (google translate) 🙂
Peggy, thank you!
Iulia, multumesc! Spor la prajiturit! 🙂
Minoki, multumesc. Spor la prajiturit. Trebuie sa fie buna si cu visine. Am s-o incerc si eu ca mai am si visine. 🙂
Cakewalker, thank you!
Elissar, thank you! 🙂
Chicken recipes, thank you!
Ravienomnoms, thank you!
Mmm 🙂 looks so tempting!! I love the blueberry moment 🙂
Beautiful color. It's always a good time for cheesecake. 😉
Angellove's Cooking, thank you!
Briarrose, thank you!
Am facut aseara cheesecake-ul asta cu o mica diferenta : mix congelat de fructe (afine , zmeura si altele) si a iesit de milioane. L-am terminat la 2:30 si azi am fost laudat. Ador retele tale deoarece pana si un antitalent ca mine reuseste sa le faca cu rezultate bune. Esti maniacul meu preferat.
Arata foarte bine sigur o sa o incerc si eu 🙂
Te-am trecut la blogurile pe care le urmaresc , nu vreau sa pierd nici o reteta .
Sper ca pot sa pun pe blogul meu retetele pe care le voi incerca…?
O zi buna .
Da, exact. Branza proaspata de vaci in care nu a fost adaugata sare 🙂 Cu placere!
Am si eu o dilema existentiala: branza dulce inseamna branza de vaci?
Multumesc anticipat,
Stefi
am incercat-o azi. bestiala!
Arata bine….si cred ca este bun..si apoi simplu de facut…..