Asadar sa trecem la povestea cu patinoarul. N-am trezit noi intr-o dimineata (dupa ce trei zile la rand ne-am uitat doar la patinaj artistic), ca nu am fost anul asta la patinoar. Ce sa mai lungim vorba! Ne-am imbracat (bine) si am plecat. Se facea ca afara erau –12 grade sau poate chiar mai putin. Ne-am facut de cap pe-acolo vreo doua ore. In special Maya, careia se pare ca nu i-au inghetat degetelele ca si noua. Trebuie sa va spun ca in afara faptului ca Maya s-a distrat de minune si ca gheata a fost excelenta, serviciile de la patinoarul din Arad lasa de dorit. Mi-a dat impresia de intreprindere veche de stat. In care femeia de servici face regulile. A trebuit sa astept jumatate de ora pentru o cafea proasta si un ceai cald. In fine…lista ar fi lunga. Una paste alta, Maya s-a simtit bine si asta a contat.
Dupa ce ne-am congelat cum se cuvine, ne-am intors acasa si am hotarat ca in continuare nu vom mai face nimic in afara de stat in pat, la caldurica si uitat la televizor. Maya a tras pe dreapta, obosita de atat patinaj si noi ne-am uitat la „Inception“. Bun film! Seamana putin cu „Memeto“. Eu zic ca are sanse mari la Oscar in 2011. Nu credeam ca o sa ajung vreodata sa spun ca imi place Leonardo DiCaprio, dar trebuie sa recounosc ca e un actor bun. Desi inca am ramas cu sechele de la Titanic. 🙂
La filmul asta a mers foarte bine un bol mare cu popcorn cu unt si un ceai verde cu lamaie:
Ingrediente
100 g porumb pentru popcorn (floricele)
sare
unt
Floricelele se pot expanda in mai multe feluri. Eu folosesc doua metode.
Metoda 1: intr-o oala cu capac.
Intr-o oala incapatoare , puneti maxim doua linguri rase de porumb. Adaugati si vreo 2-3 lingurite de unt. Puteti pune mai mult daca va place. Puneti oala pe foc mare, si capacul pe oala. Oala trebuie scuturata constant, pentru ca boabele sa nu se arda. Nu scoateti capacul, cat timp auziti pocnituri. Cand frecventa pocniturilor incepe sa se rareasca, trageti oala de pe foc si mai asteptati 20 de secunde sa fiti siguri ca nu mai pocneste nici o boaba. Apoi puteti sa scoateti capacul. Totusi, nu stati cu fata foarte aproape de oala.
Metoda 2: intr-un aparat de facut popcorn
Raca aveti unul, cu siguranta stiti sa-l folositi. Daca nu, scrie pe instructiuni. Comoditate maxima! Boierie mare! Eu metoda asta am folosit-o de acesta data :P. dezavantajul aici este ca nu puteti punem untul de la inceput. El trebuie topit separat si adaugat apoi peste popcornul gata facut. Se sareaza dupa gust.
Pofta buna!
cat de draguta e Maya! gata, postarea asta e ratata pentru floricele :)), cu o asemenea floare de fata care acapareaza toata atentia!
Zazuza, multumim mult. Popcornul e doar de umplutura! :)))
Frumoasa aia mica 🙂 sa iti traiasca. Popcorn-ul arata demential de delicios. Am incercat si eu la oala, din pacate l-am facut praf plus ca am umplut casa de fum. Nu stiu de ce s-a incins atat de tare 🙁 Asa ca raman la clasicele Star Popcorn bagate la microunde :)))
Yum, yum, yum, popcorn! Si mie-mi plac star popcorn si le halesc una-doua si nu ca alternativa la tuci, tuciul l-am uitat de mult! Cine mai are nevoie de el cand exista cuptor cu microunde?
ai prins perioada cand la tara se facea popcorn (cocosi se spune la noi)seara la colt de strada cu ciuru la foc de tulei ? se facea in cantitati industriale si foarte bun pe deasupra…