Peste cu fenicul

Photobucket
Peste se potriveste perfect cu fenelul (sau fenicului). Mie imi place tare mult. Se prepara si foarte usor, asa ca pe caldurile astea, conteaza. Stiu ca public mai nou tot mai multe retete rapide, dar sunt coonvins ca nici voi nu aveti mai mult timp decat mine :)). O sa vina si vremea celor complicate… sper!

Reteta de peste cu fenicul

Ingrediente:
300 g fennel
300 g file de peste (de orice fel)
1 lamaie
sare, piper dupa gust
2 linguri de ulei de masline
20 g unt

Fennelul si pestele se gatesc separat. pentru ca dureaza putin mai mult decat pestele, incepem cu fennelul. Il curatam de partea verde si de partea cu radacina, apoi il taiem felii mai groase. Il punem intr-o tigaie antiaderenta, cu putina sare si piper si putin ulei de masline si untul. acoperim tigaia cu un capac si il lasam 5 minute la foc mic, pana devine moale.

Pestele va fi gatit si el foarte simplu , in putin ulei de maline. Intr-o alta tigaie antiaderenta, incingem putin ulei. asezam pestele in tigaie si stoarcem desupra zeama de lamaie. Condimentam cu sare si piper. Il lasam 2-3 minute pe o parte si 2-3 minute pe cealalta parte, in functie de cat de gros este fileul.

Servim fenelul si pestele impreuna, stropite cu zeama de lamaie.

Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

4 Comments

  1. Alina---Explora Cuisine

    Foarte bun, mai ales in perioada aceasta cand nu am chef de gatit nimic elaborat, astazi au fost 41 grade afara!

  2. superb arata!

  3. arata superb, dar cred ca e si tare deliciosssss

  4. irene
    Am incercat reteta si e pe cat e de gustoasa, pe cat de simpla de preparat, mai ales cand te grabesti.
    De fapt de mult am tot dorit sa o incerc, dar am tot amanat.
    Am gasit momentul ideal sa o testez, dupa ce am primit ca premiu o sticla de Rhea Viognier de la Cramele Halewood.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*