
In timp ce pregateam fotografiile pentru acesta postare, ma gandeam ce haios ar fi fost sa fi facut varza de bruxelles murata (ceea ce nu-i chiar o idee rea) si apoi sa fi facut sarmale cu ea. Sarmale mici, mici, mici, mici! :))… cu cate o bucatica de carne, un firicel de ceapa si un bob de orez. Pe numarate!
Ingrediente:
500 g varza de bruxelles
100 g mozzarella
50 g sunca afumata
jumatate de ardei gras rosu
2 linguri de smantana
putin parmezan
sare, piper
Varza se fierbe in apa cu putina sare pana se inmoaie (10 minute). Se scurge de apa si se aseaza intr-un vas termoizolant. Sunca am prajit-o putin, cateva minute, impreuna cu ardeiul si cateva picaturi de ulei de masline. Am pus totul peste varza, apoi am acoperit cu smantana, mozzarella bucatele si am ras putin parmezan. Am condimentat cu sare si piper. L-am dat la cuptorul cu halogen la 180 de grade 15 minute. Acelasi lucru puteti sa il faceti si in cuptorul normal.
Pofta buna!












Cristi, de mult imi doresc si eu o vesela ca si cea din pozele tale cu varza de bruxelles. Poti dezvalui furnizorul?
@adinaxis, nu stiu la care vesela te referi. Fiecare bucata e cumparata in parte de prin alte magazine. Sincer nu mai stiu de unde. Nu am nici o farfurie la fel in toata casa. Farfurii simple de mai multe forme si dimensiuni, albe sau negre am vazut la selgros.
maine am programata si eu o alfel de varzuca gratinata , insa si varianta ta este super 🙂 … cat despre sarmalute mici, mici , cu un firicel de ceapa , o bucatica de carnita si cate un bob de orez , chiar este o mare provocare ptr oricine , dar in final e deliciu , sunt sigura de asta !!!
hahaha, hilar ideeacu sarmale in varza de Bruxelles. Le pornim in 2011 pt Craciunul 2012 :))
superbe pozele!
am facut si eu varza de bruxelles gratinata.mie imi place mult varzuca asta.a propos de minisarmalele tale,sa stii ca fac moldovenii,chiar am vazut si mancat asta acum foarte multi ani,asa zise sarmale in cuib.adica intr-o foaie de varza erau impaturite niste microsarmalute,cat falanga unui deget.
Delicioasa!!! cat despre vase..si la mine la fel.. nu seama una cu alta 😉
Maria Elena, multumesc mult pentru atentionare. pregatesc o surpriza si este redirectionat un subdomeniu pentru bucatarmaniac.ro. Am umblat in setari si am facut ceva gresit. Acum ar trebui sa fie ok. Multumesc foarte mult pentru sustinere. Si la multi ani pentru cei doi anisori! Multi inainte!
Foarte bine arata mancarea. de fapt tot ce gatiti voi, imi este pe plac, incepand de la ingrediente, modul de prezentare a retetei, pana la pozele frumoase ce le realizati.
Dragii mei, familia bucatari maniaci, am copiat codul vostru de la ,,sustine bucatar manic cu bannerul de mai jos,, sa-l pun pe blogul meu, insa daca dau clik pe pictograma nu pot intra in saitul vostru, sunt atentionata ca nu am fost invitata sa citesc acest blog. Sunt suparata, fiindca eu va urmaresc mereu, imi sunteti tare dragi.
Hehe, Cristi, blogul meu creste mai greu, ca mama lui e batrana, nu ca saitul vostru frumos cu parinti tineri. Acum lasand gluma la o parte, ma descurc o tara mai greut ca sunt imediat la varsta a treia, insa acum mi-e imi pare rau sa abandonez. Ma chinui de ceva vreme sa-mi scriu pozele in photoshop, meniul e in engl si nu prea ma descurc.
Multumesc de urari.
…eu magandeam la o sarma mare de tot, in care sa pui toata umplutura.
Maria Elema, Diana va scie un articol pe photoblog, pas cu pas, in care va explica cum se pune textul peste poze in Photoshop. Cu poze 🙂 Cat mai curand posibil! 🙂