Peste cu legume la gratar

Ingrediente
1 dovlecel mic,
2 fileuri de cod
1 lamaie mica
ardei gras rosu
sare, piper dupa gust
usturoi verde
cateva lingurite de ulei
3 linguri de apa

Intr-o tigaie cu putin ulei, 3 linguri de apa si zeama de la un sfert de lamaie am pus codul la foc mic, 4 minute pe fiecare parte. Toata chestia asta am facut-o in tigaie, pe plita gratarului Ascona, in pozitia vulcan. Practic am folosit gratarul pe post de aragaz. Pentru ca plita este mare si am folosit o tigaie mica, mi-a mai ramas loc si de legume. Am uns plita cu o pensula cu putin ulei si am pus legumele pe gratarul incins: feliile de dovlecel, feliile de ardei, usturoiul verde si cateva felii de lamaie. Le-am lasat foarte putin, doar cat sa capete dungile acelea specifice de gratar. Le-am montat in farfurie in straturi, impreuna cu pestele. Le-am servit imediat.

M-as lungi mai mult cu vorba dar ma pregatesc pentru proba de maine de la Campionatul de gatit in aer liber, care va fi pe gratar. Si asa cum va povesteam intr-o postare anterioara, Gratarul Ascona de la Grill Society vine cu noi si il veti putea vedea la lucru. Va vom povesti cum a fost, cu multe fotografii, in zilele urmatoare, aici pe blog.

Pofta buna!

 

5 Comments

  1. Calin Andreea Daniela

    ce frumos le-ai asezat in farfurie!:)

  2. Superb, Cristi!

  3. O bunatate de mancare sanatoasa!

  4. simplu si bun

    Bine arata pestele!Nu mai vorbesc de fotografia cu lamaia…!O saptamana frumoasa!Cosmin

  5. Buun! Foarte bine arata si e o reteta pe gustul meu! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*