Noua ne place pizza cu blatul foarte subtire. Asa ca lipia e perfecta pentru asa ceva, daca vrei sa faci pizza in 15 minute. Daca doriti aluatul mai gros puteti sa folositi reteta de aici. De obicei lipia este pre-coapta asa ca nu trebuie lasata foarte mult la cuptor. Doar cat sa se topeasca mozzarella. Sigur ca deasupra puteti sa puneti ce vreti voi. Eu prefer sa nu o incarc foarte tare, sa nu fie umplutura mai groasa decat blatul. Ideal e sa nu depasiti 4 ingrediente pe o pizza. Eu am facut diferite variante.
Ingrediente:
lipie din comert
ciuperci proaspete
sos de rosii (despre care tocmai v-am povestit aici)
sunca
mozzarella (sau alte branzeturi care se topesc)
carnat uscat si afumat
porumb fiert din conserva
ulei de masline extravirgin
Ungeti lipia cu sosul de rosii (nu cu ketchup), apoi adaugati sunca, felii subtiri de carnat, mozzarella, porumb si felii de ciuperci proaspete. presarati sare si piper proaspat macinat dupa gust. Dati la cuptorul incins la 180 de grade cateva minute, pana cand branza se topeste. Stropiti cu ulei de masline extravirgind dupa ce o scoateti din cuptor. Repetati cu alte lipii de cate ori este nevoie 😀
Pofta buna!
Este prima data cand intru pe blogul tau dar datorita faptului ca primul lucru pe care l-am vazut astazi a fost pizza m-ai cucerit…abea astept sa incerc sa fac dupa reteta ta…Multumesc frumos!
Este piza mea preferata pe lipie …rapida si cu aluat fff subtire!!!
Pozele minunate ca intotdeuna !!!
Felicia
Si pentru ca mi-ai adus aminte ca nu mai facusem de mmultisor, ghici ce am facut de cina : pizza rapida a la Bucatar Maniac !!! Succes evident !!!
Merci, Felicia
Reteta ara mai mult decat bine, practic e putin simplista as fi preferato cu ceva mai multe ingrediente.
Totusi astept cu nerabdare o pizza de post, poate imi faceti o surpriza,multumesc frumos!
multumesc din suflet. blogul meu preferat .