Cred ca v-am mai spus de multe ori ca asta e prajitura mea preferata. Pentru ca e foarte gustoasa si pentru ca se face foarte usor. Motiv pentru care am transformat-o intr-un tort. Nu e greu de facut si e foarte buna atunci cand va raman albusuri de la alte prajituri (de la cremes de exemplu, sau de la saratele).
Ingrediente:
pentru blat
8 albusuri de ou (de marime medie)
400 gr. de zahar
400 gr de fulgi de nuca de cocos
pentru crema
1 plic budinca de vanilie instant vanilie
1 plic budinca de vanilie instant cacao
2 x 200 ml frisca lichida si lapte in parti egale
pentru creme (200 ml pt vanilie, si 200 ml pt ciocolata)pentru crema de ciocolata
1 ciocolata amaruie
1 lingurita cafea ness
50 gr. unt
3-4 linguri de lapte sau frisca lichida
1 lingura cacao
2 linguri de zahar
frisca pentru ornat
1 plic budinca de vanilie instant vanilie
1 plic budinca de vanilie instant cacao
2 x 200 ml frisca lichida si lapte in parti egale
pentru creme (200 ml pt vanilie, si 200 ml pt ciocolata)pentru crema de ciocolata
1 ciocolata amaruie
1 lingurita cafea ness
50 gr. unt
3-4 linguri de lapte sau frisca lichida
1 lingura cacao
2 linguri de zahar
frisca pentru ornat
Albusurile de ou la temperatura camerei (este indicat sa le separati de galbenuse cu o zi inainte si sa le scoateti afara din frigider cu vre-o 2 ore sau chiar mai mult inainte de a le bate) se bat impreuna cu zaharul. Este gata atunci cand puteti intoarce oala deasupra capului si nu va treziti cu spuma in par. 😛
Treptat, incorporam fulgii de cocos in spuma de albus, amestecand usor de jos in sus.
Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am facut intr-o tava rotunda de 28 cm diametru )
Se da la cuptor la foc foarte mic (150 grade celsius) pentru aproximativ 30 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca foarte tare.
Il punem la racit.
Intre timp pregatim crema de ciocolata, care seamana foarte bine cu o glazura delicioasa. Adica punem toate ingredientele pe baie de aburi si amestecam cu telul pana se omogenizeaza si se ingroasa. O punem si pe ea la racit.
Crema este extrem de usor de realizat. pentru fiecare plic de budinca, vom folosi in loc de cantitatea de lapte indicata pe ambalaj, o cantitate egala de amestec de frisca cu lapte (1:1). Veti obtine o crema asemenatoare cu cea de unt. Daca iese prea tare sau prea moale, o puteti regla adaugand cate putin lapte, respectiv frisca.
Trebuie sa va spun ca nu intotdeauna am avut la indemana budinca instant. Atunci am preparat o budinca normala, folosind o cantitate putin mai mica de lapte decat este indicat pe ambalaj (cam 350 ml) si am incorporat-o (dupa ce s-a racit) in frisca. Mi s-a parut mult mai gustoasa decat cea instant. Daca nu se ingroasa destul mai puteti adauga putin praf de frisca. Este bun ca inatritor in acest caz.
Peste blatul de cocos se intinde intai crema de ciocolata, apoi cele doua budinci. Se orneaza cu frisca si se da la frigider. se serveste rece sau se mananca aproape instantaneu.Pofta buna!
Treptat, incorporam fulgii de cocos in spuma de albus, amestecand usor de jos in sus.
Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am facut intr-o tava rotunda de 28 cm diametru )
Se da la cuptor la foc foarte mic (150 grade celsius) pentru aproximativ 30 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca foarte tare.
Il punem la racit.
Intre timp pregatim crema de ciocolata, care seamana foarte bine cu o glazura delicioasa. Adica punem toate ingredientele pe baie de aburi si amestecam cu telul pana se omogenizeaza si se ingroasa. O punem si pe ea la racit.
Crema este extrem de usor de realizat. pentru fiecare plic de budinca, vom folosi in loc de cantitatea de lapte indicata pe ambalaj, o cantitate egala de amestec de frisca cu lapte (1:1). Veti obtine o crema asemenatoare cu cea de unt. Daca iese prea tare sau prea moale, o puteti regla adaugand cate putin lapte, respectiv frisca.
Trebuie sa va spun ca nu intotdeauna am avut la indemana budinca instant. Atunci am preparat o budinca normala, folosind o cantitate putin mai mica de lapte decat este indicat pe ambalaj (cam 350 ml) si am incorporat-o (dupa ce s-a racit) in frisca. Mi s-a parut mult mai gustoasa decat cea instant. Daca nu se ingroasa destul mai puteti adauga putin praf de frisca. Este bun ca inatritor in acest caz.
Peste blatul de cocos se intinde intai crema de ciocolata, apoi cele doua budinci. Se orneaza cu frisca si se da la frigider. se serveste rece sau se mananca aproape instantaneu.Pofta buna!














Delicios!
fara faina la blat?
Ce bine arata!
ar fi mers si putina ciocolata pusa pe frisca
Buna.arata super delios. multumim
Cred ca se mananca instantaneu, familie de bucatari maniaci. Multumim de reteta. Ce face Maia frumoasa?
Cand spui budinca instant, te referi la Creme Ole de la Dr. Oetker? Sau?