
Este tot un fel de ciocolata de casa, dar spre deosebire de asta, are o consistenta mai moale, care aduce mai spre batonul de ciocolata din comert, acela pe care il stiti din copilarie.
Ingrediente:
200 g unt
150 ml apa
500 g zahar
500 g lapte praf
75 de g cacao
Intr-o oala incapatoare puneti zaharul si apa si puneti totul pe foc mic pana cand incepe sa fiarba si zaharul se dizolva. Luati siropul de pe foc si adaugati untul. amestecati pana se topeste apoi lasati putin sa se raceasca.
Laptele praf se amesteca cu cacao si se adauga in siropul de zahar cu unt, treptat, amestecand energic ca sa nu faca cocoloase. Procedati la fel pana cand amestecati toata cantitatea. Aceasta operatiune trebuie facuta cat mai repede.
Nu folositi mixerul decat daca aveti unul profesional. Crema va deveni groasa si lipicioasa si riscati sa il stricati.
Turnati crema pentru baton intr-o tava ceramica unsa cu unt. in functie de cat de gros este batonul, se va intari in cateva ore sau pana a doua zi.
Nu puneti batonul in frigider pentru ca va deveni lipicios.Puteti sa mai adaugati in compozitie nuci, alune, cereale, fructe uscate, bombonele colorate… sau orice alte bunatati va mai trec prin cap.












Cat de bine arata! E salvara reteta claaar! :0
comentariul meu s-o fi dus in spamuri!
Nu e in spam nimic! 🙁
Mai bine! Credeam ca am spus ceva nepotrivit si te-oi fi suparat. Uh!!!
Comentasem pozitiv 🙂 Laudam mult pozele si spuneam ca sunt demne de pus in cea mai pretentioasa revista Good Food. Despre reteta n-am zis nimic pt ca stiu ca nu te compromiti sa postezi daca nu este foarte bun. Pentru mine este o bucurie sa privesc poze frumoase, povesti frumose, culinarul este mai mult decat un caiet cu retete, este un spectacol pentru mine si eu ma bucur sa fiu spectator si uneori sa fac figuratie pe scena 😛 🙂
Ce pofta am acuma de ciocolata de casa 🙂
este foarte delicioasa, plus ca o faci acasa si nu te zgarcesti la ingrediente