Focaccia cu Blue Cheese și piersici

Am făcut cea mai pufoasă focaccia fără frământare, iar deasupra am pus blue cheese și felii de piersici! Nu pot să vă descriu cât de bună a ieșit!

Brânza Bavaria Blu Bergader se topește perfect în focaccia, transformându-se într-o cremă fină, cu arome intense și ușor sărate. Alături, feliile de piersici caramelizate de căldură adaugă o dulceață delicată, care echilibrează perfect gustul brânzei. Rezultatul este o combinație spectaculoasă, pe care trebuie să o încerci măcar o dată.

Ingrediente:
750 g făină albă 00 (cu minim 11 g proteină)
800 ml apă
7 g drojdie uscată
15 g sare
2-3 piersici
2 rotițe Bavaria Blu Bergader
2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
Fulgi de sare (pentru presărat deasupra)
Cimbrișor proaspăt sau rozmarin (opțional)

Mod de preparare:

  1. Am amestecat făina cu drojdia uscată, apoi am adăugat apa și sarea. Am amestecat bine totul și am lăsat aluatul să se odihnească vreo 20 de minute.
  2. Apoi am întins și am împăturit aluatul de 4-5 ori, în două seturi, la interval de 30 de minute. La ultima împăturire am transferat aluatul într-o tavă cu margini înalte, cu hârtie de copt unsă cu ulei de măsline. Am uns și aluatul cu ulei de măsline, l-am acoperit cu o altă tavă și l-am mai lăsat la dospit până când a umplut toată tava (aproximativ o oră, în funcție de temperatura camerei).
  3. Am apăsat aluatul cu degetele unse cu ulei, din loc în loc, pentru a crea niște adâncituri. Am pus bucăți de Bavaria Blu Bergader și felii de piersici pe toată suprafața tăvii, iar deasupra am presărat cimbrișor și fulgi de sare. Brânza se va topi perfect.
  4. Am dat focaccia la cuptorul preîncălzit la 230°C fără ventilație pentru aproximativ 30 de minute. În funcție de cuptor, se mai poate lăsa încă 10 minute, dacă scădem temperatura la 180°C.
  5. Se lasă la răcorit minim 15 minute , fe preferat pe un grătar pentru răcire, dar se poate mânca cât este încă caldă!

Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*