Dobos – aperitiv

dobos Unul din aperitivele cele mai raspandite prin restaurantele romanesti, este dobosul… Si nu ma refer aici, la prajitura cu acelasi nume, de care mi s-a facut brusc pofta, acum, ca mi-am amintit de ea. Este foarte usor de preparat, dar in acelasi timp, poate fi complicat daca nu se respecta anumiti pasi. Poate fi complicat in sensul in care nu va arata cum trebuie atunci cand il taiati.

Ingrediente: cascaval feliat sunca presata feliata unt Pentru rezultate perfecte, cumparati cascavalul si sunca gata feliate. Eu le-am cumparat feliate si ambalate, pentru ca nu le-am pregatit chiar in ziua aceea. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Sunca si cascavalul se aseaza in starturi, unse cu unt intre ele. Eu prefer sa incep cu cascavalul, pentru ca se oxideaza mai greu decat sunca. Dupa ce ati terminat de aranjat straturile, puneti dobosul in frigider pentru cel putin jumatate de ora. Cel mai bine este sa fie invelit intr-o folie alimentara. Dupa aceea, puteti sa il taiati in bucati de marimea dorita, cu un cutit bine ascutit. Se pot infige si scobitori in bucatile de dobos, dar eu nu sunt fan :).

Pofta buna!

dobos

dobos

6 Comments

  1. Foarte bine arata… Multumim pentru reteta

  2. Una semplice ma graziosa idea grazie
    ciao

  3. e hai ca acum mi-e pofta de tort Dobos, desi de Craciun chiar ama avut unul :))

  4. bucatarmaniac

    Felis cu multa placere! Multumesc!

  5. bucatarmaniac

    Stefania, thank you!

  6. bucatarmaniac

    Zazuza, eu n-am mai mancat demult! 🙁 Dar am sa fac cat de curand…cu zahar ars deasupra… !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*